McMahon trives som plommen i egget

John McMahon har funnet seg godt til rette i sin nye jobb som reservelagsmanager for Liverpool FC. Hans ambisiøse mål er å produsere en rekke spillere for førstelaget.

Ett tap og en seier er uttellingen etter John McMahons to første kamper som reservelagsmanager i Liverpool FC. 45-åringen forlot som kjent stillingen som assistentmanager i Shrewsbury i sommer, for å ta over tømmene etter Gary Ablett. Til å hjelpe seg har han fått med seg trener Antonio Gomez Perez.

- Dette var en jobb jeg rett og slett ikke kunne si nei til. Jeg trives som plommen i egget. Ikke en dag er lik den forrige. Jeg jobber med nye folk og prøver å få organisert dem slik at de jobber som et lag, ikke som individualister, uttaler McMahon til Liverpool Echo.

- Å få arbeide sammen med kapasiteter som Rafael Benitez og Sammy Lee er fantastisk. Vi holder hele tiden kontakten gjennom daglige stabsmøter, der vi bestemmer hva vi foretar oss og avgjør hvilke spillere som vi skal benytte. Vi jobber som et lag, fra Rafa, Sammy og Mauricio Pellegrino til meg selv og Antonio. Vi drar i samme retning, og vi vet hele tiden hva de andre foretar seg.

Tiden hvor reservelaget bestod av førstelagsspillere og spillere i vannskorpa til førstelaget er forbi. Nå er det tenåringene som dominerer lagoppstillingene. Spillere med en fremtid, i stedet for rutinerte spillere som håper å spille seg inn på laget igjen. I onsdagens reservelagskamp mot Bolton på Prenton Park var den 20 år gamle høyrebacken Stephen Darby eldstemann. Resten av startoppstillingen i 2-1 seieren bestod av tenåringer fra sju ulike nasjoner.

- Rafa krever at de unge spillerne utvikler seg. Min oppgave er å få dem klare for større oppgaver på førstelaget, både fysisk og mentalt, sier McMahon.

- Denne jobben handler om produsere spillere for førstelaget. Ikke med tanke på sporadiske innhopp, men fast spill. Jeg mener at flere av spillerne på dagens reservelag er kapable til å ta steget opp på førstelaget, men da må de jobbe hardt.

- Dette er Liverpool Football Club, og forventningene er skyhøye. Det er lett for unge gutter til å la seg blende av denne storslåtte klubben. Vi må sørge for at de har beina godt plantet på jorda. En av de vanskeligste oppgavene er å få dem til å skjønne at det blir vanskelig å nå førstelaget, og at de må legge en enorm innsats for dagen for å ta steget opp.

En fra reservelagstroppen som har fått prøve seg på førstelaget i sesonginnledningen er den unge midtstopperen Daniel Ayala.

- Danny har vist flotte holdninger og har jobbet hardt. Han lytter og han ønsker å gjøre det bra. Han er bare 18 år, men de andre guttene på laget ser opp til ham som en som går foran som et godt eksempel. De vet det er mulig å nå førstelaget dersom du jobber hardt og besitter et stort nok talent.

Reservelagstroppen består av en miks av lokale spillere som Stephen Darby og Steven Irwin, og utenlandske importer som Daniel Pacheco og Chris Mavinga. Man har også hentet opp karer som David Amoo og Nathan Eccleston fra juniorlaget.

- Chris er en ung kar som er i ferd med å finne seg til rette. Han er utvilsomt talentfull. Han tar nå engelsktimer, noe som er til stor hjelp for ham, og han er i ferd med å venne seg til hvordan treningene fungerer i England og hva vi forventer av ham.

- Unge Dani var fantastisk mot Bolton denne uken. Han ønsket ballen hele tiden, og skapte store problemer for motstanderen.

- Denne sesongen blir en lærekurve for alle, inkludert staben. Vi har unge gutter som David og Nathan, som nylig ble flyttet opp til reservelaget, og så har vi spillere som har vært med på dette nivået en stund.

- Alle spillerne er fortsatt i en fase hvor de lærer hvordan Antonio og jeg vil at ting skal fungere, og hva vi forventer av dem til daglig.

Det har blitt lagt varmekabler på Melwood i sommer, noe som har ført til at reservelaget har tilbrakt mer tid på akademiet enn vanlig. McMahon ser ikke på det som noe problem.

- Det er ikke noen oss og dem i denne klubben. Vi er alle en del av Liverpool FC, og det er fint å trene ved akademiet. Fasilitetene er fantastiske, og førstelaget har også benyttet akademiet.

- Jeg tror at akademispillerne vil få et løft av å se proffene og reservelaget på trening, og se at det kan være dem en dag. Det er alltid fint når proffene omgås akademispillerne, slik at de kan se hva som forventes av dem.

Etter seieren over Bolton føler nå McMahon at hans lag begynner å finne formen.

- Det var fint å vinne og få tre poeng. Det roet en del nerver, men vi ønsker fortsatt mer fra våre gutter, og det er ting vi skal jobbe videre med. Dersom du ikke står opp hver morgen og gleder deg til å ta fatt på arbeidsdagen, er du ikke i riktig jobb. Jeg er heldig som får drive med noe jeg elsker, avslutter John McMahon.