Mot langtidskontrakt for Bouzanis

Dean Bouzanis er i ferd med å sikre seg en langtidskontrakt som vil binde ham til klubben frem til 2015. Keeperen er fast bestemt på å spille landslagfotball for Australia.

Dean Bouzanis har voktet målet for Liverpools juniorlag i samtlige kamper i FA Youth Cup denne sesongen, og har også fått åtte opptredener i Premier Reserve League. 18-åringen blir regnet som den beste keeperen i sin aldersgruppe på øyriket i en rapport utarbeidet av fotballspeidere. Australieren har kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2010, men spillerens agent, Terry Palapanis, reiser til England senere denne måneden for å diskutere en ny langtidskontrakt for sin klient. Palapanis hevder at den australske keeperen har vekket oppmerksomhet blant en rekke klubber.
- Dean er under kontrakt frem til 2010, men han er et hett emne for øyeblikket, uttaler Palapanis ifølge det australske nettstedet theworldgame.sbs.com.au.

- Han ønsker å bli værende i Liverpool ettersom han virkelig trives der. De ønsker å beholde ham. Samtaler om en forlengelse er forestående.

- Andre klubber er veldig interessert, men jeg reflekterer ikke over tanken på å gå i samtaler med dem. Han lærer fra de beste i Liverpool. Hvor ellers ville du ønske å være?

- Vi jobber frem i mot at han blir. Støtten Dean har fått på og utenfor banen står ikke tilbake for noe.

Bouzanis har representert både Australia og Hellas på aldersbestemte landslag, men har bestemt seg for å spille for Australia, hvor han er født og oppvokst. Spilleren har greske foreldre. Det australske U20-landslagets kommende treningsleir kolliderer med Liverpools kamper i finalen av FA Youth Cup. Treningsleiren er ikke lagt på en internasjonal landslagsdato, så Liverpool behøver ikke å frigi ham.
- Liverpool har investert mye tid og penger på ham. Dean må selvsagt jobbe med dem. Han ville like å spille for Australia igjen, men det må finnes en balanse med hans klubbengasjement, sier Bouzanis.

- Hvis Pim Verbeek ringer og ber ham komme på en treningsleir med The Socceroos på en FIFA-dato, vil han være der en dag før de andre. Uheldigvis er de fleste oppdragene for U20 ikke på FIFA-datoer.

Bouzanis har én U23-landskamp for Australia, 3 U19-landskamper for Hellas og 8 U17-landskamper for Australia. Australias landslagssjef Pim Verbeeck har snakket med spilleren selv, og det er ikke i tvil om at Bouzanis' hjerte banker for Australia.
- Jeg snakket med ham personlig da jeg var i Liverpool angående denne situasjonen. Jeg fortalte ham at han skulle følge hjertet sitt. Ifølge ham er det i Australia, sier Veerbeck.

- Han sa: "Fordi min familie er der og alle er der, er jeg stolt av å være en del av det australske landslaget og mulig spill for Olyroos i de olympiske leker".

- Han har gjort et godt inntrykk på meg. Han er en hyggelig gutt. Det er bra.