N'Gog klar for nytt vikaroppdrag

Med Torres ute er David N'Gog klar for et nytt vikaroppdrag som spiss mot Man City om en drøy uke. 20-åringen får i dag støtte av Lucas etter heksejakten britisk presse har drevet mot ham.

Liverpool står foran tre viktige kamper mot Manchester City, Debrecen og Everton. Og samtlige kan i verste fall måtte spilles uten Fernando Torres på banen. Dermed er det duket for David N'Gog på topp, akkurat som mot Birmingham.

N'Gog virker nemlig nå å ha avansert i spisskøen, og være et klart andrevalg i klubben, foran Andriy Voronin. 20-åringen scoret Liverpools første mål og skaffet også straffesparket som førte til utligningen mot Birmingham. På fire starter og fem innhopp fra benken denne sesongen har han gjort fire mål.

£1.5M-kjøpet fra Paris Saint Germain vet at det skal mye til for å fylle Torres sine sko, men han lover å gjøre sitt beste.

- Fernando er den beste spissen i verden, så alle vil finne det vanskelig å erstatte ham. Det eneste jeg kan gjøre er å spille mitt eget spill og være meg selv. Det er bare et fåtall spillere i verden som kan gjøre det Fernando gjør, konstaterer N'Gog til Liverpool Echo.

- Taktisk sett er det ikke noe problem for meg å spille ensom spiss, bak en annen spiss eller i tospann med en annen spiss. Jeg håper å kunne vise manageren at jeg er klar til å spille når jeg behøves.

- Jeg mener jeg har kvalitetene som en god spiss trenger, og at jeg er i stand til å score mange mål. Men jeg forstår at jeg mangler rutine.

Engelsk tabloidpresse har drevet rene heksejakten på N'Gog etter det de fleste oppfattet som filming i forkant av Liverpools straffespark mot Birmingham på mandag. Lagkamerat Lucas Leiva tar imidlertid den unge franskmannen i forsvar.

- Selv var jeg ikke i tvil om at det var et korrekt idømt straffespark der og da. Jeg kunne ikke se at dommeren kunne gjøre noe annet enn å blåse straffespark. Slike ting skjer i fotball, og i halvparten av tilfellene er det ikke noe straffespark, sier Lucas til Press Association.

- Nå må vi bare støtte David og oppfordre ham til å heve hodet. Han spilte en stor kamp, og blir bedre hele tiden. Jeg tror ikke David vil få dommerne mot seg på grunn av dette. Noe lignende skjedde med Eduardo tidligere denne sesongen, og alle vet at Eduardo ikke er en juksemaker. Vi må støtte David, og forhåpentligvis er han mentalt forberedt til neste kamp.