Pepper går glipp av juniorfinalene

Adam Pepper er ferdig for sesongen grunnet en lyskeskade. Dermed mister midtbanespilleren juniorfinalekampene mot Arsenal, og serieinnspurten for U18.

Liverpool Daily Post melder at Adam Pepper definitivt må stå over finalekampene mot Arsenal i FA Youth Cup, etter at midtbanespilleren har fått konstatert en avrevet muskel i lysken.

- Dette var uflaks for Adam. Han har spilt alle kampene i juniorcupen, og er en god midtbanespiller. Han er ryddig og ivrig. Nå må vi forandre på laget litt, og finne en erstatter. Vi kommer til å savne Adam. Han er en lokal spiller som vet hva det betyr å spille for Liverpool, kommenterer trener Hugh McAuley til Daily Post.

Pepper går dermed også glipp av U18-lagets ligainnspurt. Men Hugh McAuley har ikke bare fått dårlige nyheter på skadefronten. Nathan Eccleston er nemlig på bedringens vei etter å ha vært utslått av et virus. Han kan allerede være aktuell for spill når U18-laget møter Sunderland på bortebane kommende lørdag. Alexander Kacaniklic kan også være tilbake til den kampen, etter å ha slitt litt med en liten strekkskade i baksiden av låret den siste tiden.

U18 har tre ligakamper igjen å spille denne sesongen, og kjemper for å ta tredjeplassen i avdelingen. For øyeblikket har McAuleys mannskap like mange poeng som Everton på fjerdeplass og ligger tre poeng bak West Bromwich, som innehar tredjeplassen. Begge disse lagene er ferdigspilt for sesongen. Foruten Sunderland-kampen spiller de røde også hjemme mot Sheffield United og borte mot Bolton før juniorlagets to finalekamper mot Arsenal. Fire poeng fra disse tre siste kampene er altså nok til å sikre Liverpool tredjeplassen.

- Folk tenker naturlig nok på finalekampene i juniorcupen allerede. Men som vanlig er det vår neste kamp som er den viktigste. Vi understreker det til guttene. Men finalene vil nok likevel oppta tankene deres litt. Jeg tror de skal klare å fokusere på de tre ligakampene likevel, sier McAuley.

- Vi ønsker at spillerne skal beholde de rette holdningene. Vi har vært i tetsjiktet i hele år. I mars og april benyttet vi mange unge spillere grunnet skader, noe som førte til litt ujevne resultater og noen uavgjortkamper. Men nå har disse unge guttene fått mer rutine. De har tatt veldig godt vare på sjansene sine, noe som lover bra med tanke på neste sesong. Alt handler om å utvikle spillere slik at de når det nivået som kreves.

Trener McAuley må klare seg uten sin finske stjernespiss, Lauri Dalla Valle, i ligainnspurten. Han har nemlig sluttet seg til den finske U-19 troppen som skal spille EM-kvalifiseringskamper mot Serbia (12.mai), Ungarn (14.mai) og Østerrike (17.mai).  I tillegg er Steve Irwin, Dean Bouzanis og Daniel Ayala uaktuelle til lørdagens kamp mot Sunderland, da de vil være med i reservelagstroppen til treningskampen mot Ajax i Amsterdam kommende fredag.