Planen til ShareLiverpoolFC skyter fart

16000 har til nå sagt seg villig til å støtte oppkjøpsplanene til ShareLiverpoolFC med totalt £50M. Billettinfo Leeds i Carling Cup. Køhlert nettet da Danmark U17 endte på 5.plass i Syrenka Cup.

Supportergruppen ShareLiverpoolFC ønsker å overta eierskapet i Liverpool FC. Hittil har de fått forsikringer fra fansen på rundt £50M. Ordningen er avhengig av at tusenvis av fans forplikter seg til å kjøpe aksjer, samtidig som de sikrer støtte fra en kommersiell partner.

En av gruppens styremedlemmer, Chris Talavera (tidligere partner i PricewaterhouseCoopers), sier at 16000 fans har sagt seg villig til å støtte prosjektet.
- Vi har en database hvor fansen antyder hvorvidt de er interessert og hvor mye de er villige til å støtte oss med. Vi er på rundt £ 50M, men det er et løst overslag, uttaler Chris Talavera.

- Når vi skal dra det hele i gang og tiden er inne for å gjøre en innsats, vet vi ikke hvor mye de faktisk er villig til å bidra med.

ShareLiverpoolFC (SLFC) vil kjøpe klubben fra George Gillett og Tom Hicks. I juli reforhandlet amerikanerne klubbens gjeld med Royal Bank of Scotland og Wachovia. De skal visstnok ha nedbetalt £60M av £290M totalt. Planen til ShareLiverpoolFC er å sikre nok støtte til ideen om å bli tatt alvorlig som en mulig oppkjøper av klubben.

- Vi må prøve å få supporternes støtte opp på et visst nivå før vi kan gå mer ordentlig til verks overfor banken. Uten støtte på et høyt nivå vil vi mangle troverdighet.

SLFC håper å få inn cirka 10 millioner pund ved å selge aksjer til en verdi av £500 pr. stykk. Hver person kan inneha maksimum en andel hver. Ytterligere £140M skal komme fra aksjeeiere som anskaffer låneaksjer i SLFC med avkastning på 2% i året.

I tillegg søkes det etter en kommersiell partner til å investere £ 100M for en eierandel på 40% i klubben.

(Nyhetssaken fortsetter under bildet.)

Billettinfo Leeds i Carling Cup
Billettkontoret på Anfield opplyser at Liverpool FC har mottatt 4991 billetter til bortekampen mot Leeds i Carling Cup, som spilles på Elland Road tirsdag 22.september. Billettene koster £21 for voksne, £14 for de over 60 år og £9 for barn under 16 år.

Sesongkortholdere og medlemmer/fankortholdere som har bortekampen mot Tottenham i Carling Cup i fjor (12.11.08) registrert på sine kort kan kjøpe billetter fra onsdag 9.september, mens sesongkortholdere som ikke har registrert denne kampen kan kjøpe billetter fra lørdag 12.september.

Nettkjenning og 5.plass på Køhlert
Danmark U17 beseiret Sverige U17 4-3 i den avsluttende plasseringskampen i Syrenka Cup. Dermed endte danskene på 5.plass i åttenasjonersturneringen i Lodz. Nicolaj Køhlert var på banen hele kampen. Midtbanespilleren headet iskaldt inn 4-1-målet seks minutter ut i andre omgang. Åtte minutter senere pådro han seg gult kort.