Positiv Benitez

Liverpools manager er fornøyd med responsen fra spillerne denne uka. Han holder avstand til sin tropp, men er ikke kald og negativ. Lyon hedret Hillsborough.

Mangler selvtillit
Rafael Benitez håper at et tettere kampprogram framover skal medføre flere seire som igjen kan gi hans spillere den selvtilliten som man mener har vært problemet i det siste, og at det ikke handler om mangel på kvalitetsspillere. Han svarer også på antydninger, ut fra beskrivelser i biografer til Gerrard, Carragher og Torres, om at han skal være kald og negativ.

- Det er nå min plikt å være positiv da jeg tror at vi har mer kvalitet enn vi viser nå, sier Rafa til Sky. - Så fort vi spiller to gode kamper, forhåpentligvis denne uka, vil kanskje folk begynne å snakke om at jeg har rett.

- Under de to siste treningsøktene har jeg vært virkelig fornøyd med responsen til spillerne, og du kunne se at alle var positive. Alle vet hva de må gjøre.

- Hvis vi kan gjøre ting sammen, da vil det bli lettere. Hvis vi kan vinne mot Lyon og på søndag da må vi bare holde det gående og håpe at det forandrer ting.

- Vi har ikke for få spillere denne sesongen, vi har for lite selvtillit fordi vi ikke har vunnet noen kamper vi kunne ha vunnet.

- Hvis du gjentar en løgn nok ganger, da blir det en sannhet, sier Benitez om hentydninger om at han er en kald manager i forhold til sine spillere. - Jeg snakker mye med mine spillere, både som individer og i en gruppe.

- Jeg har samtaler med dem om det positive og det negative angående fotballen og vi analyserer alt. Hver av dem får en DVD. Gerrard ønsker å snakke om det negative ved sitt spill men jeg sa, "Nei, la oss konsentrere oss om det positive".

- Hvis de gjør det bra, sier jeg det. Kanskje sier jeg det 100 ganger, spesielt hvis vi vinner. Jeg var overrasket over Fernando (som i sin bok skrev at mens spillerne gratulerte ham som nybakt far berømmet Benitez ham for å angripe første stolpe ved cornere). Det er sant hva jeg sa om scoringen mot Chelsea, men det er annerledes i en garderobe. Du kan ikke være nære venner da du må ta store avgjørelser om deres fremtid.


Hyggelig gest fra Lyon
Trener Claude Puel og Bernard Lacombe la i går kveld ned en krans på Anfield til minne om de 96 som mistet sine liv på Hillsborough. Dette ble gjort før lagets trening.