Professor oppfordrer Rafa til å handle

En professor i sportsbusiness mener Liverpool bør hente spillere i januar. Konsekvensene ved en plassering utenfor topp fire blir så store. Tiårets Liverpool-lag kåret på Liverpoolfc.tv.

De finansielle konsekvensene ved ikke å avansere til 1/8-finalen i Champions League er kun små sammenlignet med å havne utenfor topp fire i Premier League. Simon Chadwich, professor i sportsbusiness ved Universitetet i Coventry, mener at Rafael Benítez derfor bør hente spillerforsterkninger i januar.

- De er vaklende, uttaler Chadwick til Press Association.

- For klubber som Liverpool, Manchester United, Chelsea og Arsenal er forretningsmodellen i stor grad tuftet på avansement til gruppespillet i Champions League.

- Liverpool har sviktet på det første hinderet - de gikk ikke videre til cupspillet - men kanskje mislykkes de ved det andre hinderet også, altså at de ikke kvalifiserer seg for spill i Champions League neste sesong,

- Hvis Liverpool ikke kommer til Champions League neste sesong, er de litt på en nedadgående kurve, og det vil få innvirkning på forretningsmodellen deres.

- De må kvalifisere seg til Champions League neste sesong. En konsekvens av det er at de må bruke litt penger.

- Men finnes det penger å bruke? De er enten nødt til å selge spillere for å finne det, eller det er snakk om at potensielle investorer kommer inn.

- Om de potensielle investorene kan være på plass i løpet av januar, noe som vil gjøre Liverpool i stand til å handle, får vi vente å se.

- Men de må bruke penger, men de har ikke pengene å bruke. De må derfor selge eller hente inn nye investorer.

Professor Chadwick forventer ikke stor aktivitet på overgangsmarkedet i januar blant klubbene i Premier League. Flere velger nok lån fremfor permanente avtaler.
- I det store og hele tror jeg det blir relativt rolig overgangsvindu, og det kommer som en følge av bekymringer for økonomien og for fortsatt nedgangstider.

- I hovedsak tror jeg det bli relativt rolig. Vinduet vil karakteriseres mer av låneavtaler enn overgnager.

Tiårets Liverpool-lag kåret
Brukere av Liverpoolfc.tv har gjennom hele desember hatt muligheten til å stemme frem tiårets spiller i hver posisjon, og tiårets lag ble dermed seende slik ut: Pepe Reina; Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypiä, John Arne Riise; Luis Garcia, Steven Gerrard, Xabi Alonoso, Patrik Berger; Fernando Torres, Robbie Fowler.

Liverpool.no og LFCSCSB ønsker våre medlemmer og lesere et riktig Godt Nytt År!