Protestmarsj for rettferdighet

Det planlegges et demonstrasjonstog i London 20.juni. Initiativtagerne vil at noen skal stilles rettslig til ansvar for Hillsborough-tragedien. Underskriftskampanje pågår. Nytt banner.

Tusenvis av Liverpool FC fans vil legge press på parlamentet for få rettferdighet for Hillsborough-ofrene.  Det planlegges en demonstrasjon i juni hvor det vil fremkomme krav om at noen skal holdes ansvarlige for ulykken som krevde livet til 96 Liverpool-supportere.

20.juni er foreløpig satt som dato for protestmarsjen ved Westminster. Et protestskriv vil også bli levert til statsministeren i Downing Street.  Arrangøren skal møte representanter fra Metropolitan Police neste uke for å diskutere forslaget.

Tusenvis av tilhengere forventes å delta i demonstrasjonstoget som kommer til å avsluttes med at alle samles på St James' Park.  Så langt har supportere fra Leeds, Bristol City, Chelsea og Tottenham lovet å være med sammen Liverpool-supporterne. Medlemmer av Hillsborough Family Support Group (HFSG) og Hillsborough Justice Campaign (HJC) har gitt sin støtte til planene.

Ideen kom fra Liverpool-fan og husmor Helen Boyle i Runcorn.  LFC-supporter og arrangør Barry Thompson, opprinnelig fra Bootle, uttaler følgende til Liverpool Echo: - Å vente 20 år for rettferdighet er for lenge. Det er skammelig. Regjeringen bør ta en titt og se om noen skal stilles rettslig til ansvar for tragedien.

På Internett har en underskriftskampanje, som så langt har blitt signert av 8000 mennesker, blitt lagt ut på regjeringens nettsted "Number 10 Downing Street". Den oppfordrer statsministeren til "å undersøke om en strafferettslig tiltale skal bli rettet mot en person eller organisasjon".

Nytt banner for Hillsborough-ofrene
Peter Carney, som selv overlevde Hillsborough-ulykken, har laget et banner for å minnes Hillsborough-ofrene. På banneret står navnene på de 96 supporterne som mistet livet i tragedien. Det finnes lommer hvor man kan legge inn blomster. Banneret var plassert på The Kop under minnestunden 15.april.
- Banneret har vært 19 år med tenkning og et halvt år med konstant arbeid. Støtten jeg har fått fra familiene, klubben, fansen og alle i Liverpool har vært fantastisk.