Rafa frustrert over transferbudsjettet

Kun få managere er fornøyd med de økonomiske midlene, mener Benítez. Kvalitetsspillere er hentet inn. Deler av transferbudsjettet har gått med til å forlenge kontrakter. Mer erfarne unggutter.

Liverpool oppnådde et rekordoverskudd i regnskapsåret som ble avsluttet i juli 2008, men det kan likevel virke som Rafael Benítez ikke har fått et like stort transferbudsjett som forventet til å fylle hullene i spillerstallen. På spørsmål om han er fornøyd med den finansielle støtten fra eierne Tom Hicks og George Gillett svarte manageren svært diplomatisk.
- Jeg vet ikke om for mange managere som er fornøyd med pengene de har til rådighet, uttaler Benítez til Tony Barrett, den tidligere Liverpool Echo-journalisten som nå skriver for The Times.

- Det er to eller tre klubber som har mye, mye penger, men resten av managerne er jeg sikker på vil be om mer penger. Det påvirker ikke min oppofrelse.

- Vi forsøker å vise fremgang? Hvordan får vi fremgang? Vi har hentet inn spillere, og folk vil kanskje si: "Oh ja, men dere har mistet den og den spilleren". Men vi får bare vite det ordentlig når vi begynner å spille. Hvis disse spillerne er svært gode på banen, så vil folk si at vi beveger oss i riktig retning. Vi har foretatt mange kontraktsforlengelser fordi vi ønsket å beholde spillerstallen sammen.

Den siste uttalelsen sier sitt, mener Barrett. Benítez fikk et overgangsbudsjett på rundt £15M pluss de pengene han kunne generere fra eventuelle salg i sommer. Det ble også antydet at kostnadene ved kontraktsforlengelser også har kommet fra den potten. Benítez har gitt nye kontrakter og lønnsøkninger til Fernando Torres, Steven Gerrard, Dirk Kuyt, Yossi Benayoun og Daniel Agger. Det har redusert midlene til bruk på overgangsmarkedet.

Benítez har likevel hentet Alberto Aquilani og Glen Johnson. Dessuten har Andriy Voronin returnert fra Hertha Berlin.
- Hvis dere analyserer de spillerne vi allerede har signert, er det spillere med kvalitet. I Johnson fikk vi litt mer kvalitet på høyrebacken.

- Vi har mistet noe med Xabi Alonso, men vi kunne ikke forhindre at han dro. Vi har prøvd å håndtere det tapet, og vi har hentet inn Aquilani. Han kan hjelpe oss til å vinne kamper som vi spilte uavgjort forrige sesong.

- Noe har endret seg i fotball det seneste året ettersom det er andre klubber som bruker mye penger. Det er vanskelig å kontrollere fra vårt ståsted. Vi må jobbe med de spillerne vi har og med det budsjett vi har.

Rafael Benítez mener at Liverpool har gjort en grei jobb på transfermarkedet i sommer.
-  Vi har signert de spillerne vi trengte. Vi hadde behov for å finne en erstatter for Alonso. Aquilani er en spiller av toppklasse. Vi ønsket å forbedre kantspillet, og vi hentet inn Johnson, fortsetter Benítez overfor Daily Mirror.

- Jeg håper vi har mer enn forrige sesong. Hvordan? Disse spillere - Nabil, Lucas, Insua, N'Gog, Babel - er unge spillere. De har har mer erfaring i Premier League nå. Spillerstallen er fortsatt ung. Med mer erfaring håper vi at de blir bedre.