Rafa gjør rent i staben

Rafael Benitez har i den senere tid sparket hele 16 av staben i klubben. Nå kan klubben vente seg flere oppgjør i retten.

Rafa har sparket 16
Liverpool og manager Rafael Benitez kutter i staben. Han har sparket ikke mindre enn 16 av staben sin i det som News of the World-journalist Chris Bascombe kaller en blodig Anfield Rafalution.

Siste uke kvittet klubben seg med ti i staben på The Academy. I de siste få dagene har ytterligere seks som har tjent klubben over flere år forlatt klubben.

Tidligere ansatte med over 150 år har ikke blitt gitt noen god årsak til at deres kontrakter er revet i stykker og er ikke glad for klubbens første tilbud på kompensasjon.

Liverpool må nå forberede seg på en rekke utfordringer i retten etter beslutningen, med flere av de sparkede som kommer med beskyldninger om usaklige oppsigelser. LFC må forberede seg på å motta store kompensasjon, noe som kommer på det verst tenkelige tidspunktet for eierne Tom Hicks og George Gillett etter å ha presentert en ytterst farlig økonomisk situasjon.

Liverpool FC argumenterer på sin side med at oppsigelsene er gjort for å kutte kostnadene, satt i scene av klubbens nye finansdirektør Philip Nash. Spesielt på Academy-nivået er dette nødvendig, med utgifter på rundt to millioner pund per år.

Benitez planlegger å la en del av sin spanske stab på Anfield ta over oppgavene til de som nå er sparket fra klubben. En Kop-kilde sammenligner overfor News of the World det som nå ha skjedd med natten med de lange knivene.

- Dette er to uker av dette og det er antakeligvis ikke over ennå. Rafa ønsker å gjøre rent, men noen av staben som måtte gå vil ikke gå stille og bruker nå tid på å spørre seg til råds om lovligheten ved oppsigelsene. Noen av dem føler at de ikke en gang er blitt fortalt hvorfor de måtte gå, sier kilden.

Første runde av oppsigelsene inkluderte reservelagstrener Gary Ablett, akademidirektør Piet Hamberg og ungdomstrenerne Dave Shannon og Hugh McAuley (bildet). Shannon vil ifølge Bascombe ha sterke beskyldninger mot klubben og er blitt nevnt i biografene til både Steven Gerrard, Robbie Fowler, Michael owen og Jamie Carragher for å ha hatt en sterk innflytelse på deres karrierer for å ha tatt spranget inn på Liverpools førstelag.

I de seneste dagene har seks av staben på Melwood måttet pakke sakene sine. Blant dem er fysioterapeut Victor Salinas, spillernes sambandsoffiser som har vært i Liverpool i fjorten år. Til og med materialforvalteren har måttet gå.