Rafa og Macca hyller Carra

Jamie Carragher spiller sin kamp nummer 600 for Liverpool i morgen, og Rafael Benitez sparer ikke på lovordene når han skal omtale sin visekaptein. McManaman mener Carra er en superstjerne.

Carragher er bare den niende spilleren i Liverpools historie til å nå 600 kamper for klubben. Jubileumskampen spilles altså på Fratton Park i morgen ettermiddag.

- Jeg sa det også om Stevie nylig - å være i en og samme klubb så lenge, og å spille 600 kamper, er helt utrolig. Det viser lidenskap og lojalitet, uttaler Benitez til Liverpoolfc.tv.

- Før jeg kom til klubben så jeg mange av Liverpools kamper og analyserte spillerne. Carra utmerket seg alltid som en dyktig spiller. Han ønsket å spille midtstopper, og han var ivrig etter å lære. Man kan se at han har blitt bedre og bedre for hvert år. Han er veldig profesjonell.

- Det er forskjellen på han og andre spillere. Noen spillere har kvalitetene, men Carra analyserer og leser spillet bedre enn de fleste, og kan tilpasse seg de fleste situasjoner. Av og til er det vanskelig for forsvarere å oppnå anerkjennelse. For spisser og midtbanespillere er det enklere, for folk legger merke til målene de scorer. Forsvarere blir først satt fokus på når de scorer selvmål eller gjør feil. Derfor er det vanskeligere å oppnå stjernestatus.

- I min tid i klubben har Carra gjort det meget bra. Han er en av de beste forsvarsspillerne i Englnad, og jeg er sikker på at han vil fortsette å gjøre det bra i tiden som kommer.

McManaman: - Carra er en superstjerne
Tidligere lagkamerat av Carragher, Steve McManaman, mener at Liverpools visekaptein blir kraftig undervurdert av mange.

- Det første minnet jeg har om Carra er fra tiden da han spilte for juniorlaget og var med på å vinne FA Youth Cup i 1996. Jeg pleide å gå på kampene til juniorlaget sammen med Jamie Redknapp og Robbie Fowler, og han utmerket seg positivt hver eneste gang, og spesielt i en kamp mot West Ham.

- Han var litt av en type, med en karakteristisk stemme som gjorde at du kunne høre ham komme på lang avstand. Det var litt spesielt for meg og Robbie å se ham slå igjennom, da han var en lokal gutt akkurat som oss.

- Jeg tror han spilte i fire eller fem ulike posisjoner i min tid i klubben, og hans holdninger var uklanderlige. Han var veldig målbevisst, og det spilte ingen rolle om han spilte høyreback, venstreback eller hvor det nå måtte være.

- Han var alltid veldig lærevillig, og han var ikke redd for å omgås de eldre spillerne. Han var heller ikke redd for å trø til på trening. Folk snakker alltid om at han er god til å takle, men det kjenner jeg ikke til, for jeg var for rask for ham, spøker Macca.

- Av og til undrer du på om en ung lokal gutt vil slå igjennom på førstelaget, og om publikum vil akseptere ham. Noen ganger kan forventningene bli for store, men for Carra var det aldri noe problem. Det bekymret ham ikke i det hele tatt.

- Det er en enestående prestasjon å nå 600 kamper for klubben. Det faktum at han har spilt på et slikt nivå så lenge, viser bare at han har tatt godt vare på seg selv. Han er fortsatt i stand til å spille tre kamper i uken, og det sier noe om hans evner.

- Carra har vært en fantastisk spiller for Liverpool, og en superstjerne i mine øyne. Jeg er ikke det minste i tvil om at han kommer til å spille mange flere kamper for klubben i fremtiden. Han er minst like viktig for laget nå som han har vært tidligere.