Rafa vil spare Insua

Liverpool Echo skriver at Rafael Benitez skal ønske å gi Emiliano Insua litt velfortjent hvile. Det kan bety en startplass for Andrea Dossena mot Fiorentina i morgen kveld.

Unge Insua har vært fast inventar på venstrebacken i årets Liverpool-utgave, og står allerede bokført med 20 førstelagskamper denne sesongen. Det betyr at det kun er Dirk Kuyt som har spilt flere kamper enn den 20 år gamle argentineren.

De eneste kampene som Insua har stått over er bortekampen i Carling Cup mot Leeds og ligakampen borte mot Sunderland da han kom sent hjem fra landslagsoppdrag.

Begge konkurrentene om venstrebackplassen, Fabio Aurelio og Andrea Dossena, har slitt med skadeproblemer denne høsten. Derfor har Insua spilt usedvanlig mye, kanskje mer enn Benitez hadde tenkt seg i utgangspunktet.

- Det er ikke bare Emiliano som har blitt nødt til å spille mer enn han kanskje er tjent med. Det er også andre spillere som har blitt nødt til å spille flere kamper enn de har hatt godt av på grunn av skadesituasjonen, forklarer manageren til Echo.

- Men nå som flere spillere er på vei tilbake fra skader, kan vi forhåpentligvis benytte troppen på en mer rasjonell måte i tiden som kommer. Emiliano er en av spillerne som definitivt ville hatt godt av en pause nå, legger han til.

- Det vil være en fordel for ham at flere kan dele på kampene i tiden som kommer, gjennom å avlaste han ved å dele på ansvaret og konkurrere om hans plass.

- Det har vært et par kamper hvor han har gjort en feil eller to, men i det store og hele har han gjort en god jobb. Og hans unge alder tatt i betraktning, står det enda større respekt av innsatsen hans. Vi skal heller ikke glemme at han allerede har spilt landskamp for Argentina i en alder av 20 år. Det er virkelig viktig for ham, og jeg tror kanskje han kommer med i VM-troppen deres også.

- Han har ikke hatt enkle arbeidsforhold heller, da vi har blitt nødt til å benytte en rekke ulike spillere i posisjonen foran ham på venstreflanken og ved siden av ham i midtforsvaret, avslutter Benitez.