Reina ser fremover

Reina retter blikket fremover, og er sikker på at Liverpool vil reise seg. Benitez fokuserer på å forbedre forsvarsarbeidet, og henger seg ikke opp i Lyons kontroversielle utligning.

Lyons utligningsmål i sluttminuttene på Stade Gerland i går burde egentlig ha blitt annullert for offside, og Jose Reina var den Liverpool-spilleren som protesterte mest etter at målet ble godkjent. Men etter å ha lagt skuffelsen over poengdeling bak seg, ser målvakten nå fremover.

- Vi viste god lagånd, og må nå ta det med oss inn i de neste kampene. Det er det eneste vi kan gjøre. Vi vet vi er i en vanskelig situasjon i Champions League nå, men vi har karakterstyrke og kvalitet nok til å komme oss ut av denne knipen, sa keeperen etter kampslutt.

- Jeg er veldig skuffet over resultatet, men jeg mener vi spilte en av våre beste kamper så langt denne sesongen uten å få betalt for det. Jeg trodde vi hadde gjort nok til å vinne. Vi fortjente ikke å tape for Lyon på hjemmebane, og vi fortjente ikke å tape poeng her. Men slik gikk det, og det er noe vi bare må innse.

- Vi var virkelig uheldige, men slik har trenden vært den siste tiden. Vi må fortsette å kjempe, og vi har fortsatt en mulighet. For øyeblikket er vi ikke i noen god situasjon, men vi må få orden på dette. Det eneste vi kan gjøre er å gi alt og prøve å bli mer stabile.

- Det verste er at avansement i Champions League ikke ligger i våre egne hender lenger. Vi er avhengige av at Lyon tar poeng borte mot Fiorentina. Det eneste vi selv kan gjøre, og som vi må sørge for å gjøre, er å vinne i Ungarn. Vi vil kjempe videre, og må vinne våre to gjenstående kamper.

Selv om flere Liverpool-spillere hevdet at Michel Bastos burde vært avvinket for offside i oppbygningen til Lyons utligningsmål, så velger manager Rafael Benitez å konsentrere seg om få rettet på lagets defensive svaktheter i stedet.

- Jeg har ikke fått sett reprisen ennå så jeg vet ikke om Bastos var i offside under oppbygningen av angrepet, men det er åpenbart at vi gjorde feil. For mange spillere hadde øynene på ballen i stedet for på motstanderne, og vi må prestere bedre i slike situasjoner.

- Vi hadde flere spillere rundt målscoreren, som burde ha stoppet ham. Dette er noe vi må bli bedre til, da det også er noe som har skjedd før. Vi leder kampen, og da må vi tette igjen bakover og hindre motstanderne å score mot slutten, slik Lyon nå har gjort mot oss i begge kampene. Vi må bli flinkere til å holde på ballen, og vi må være sterkere i duellene.

- Jeg tror ikke jeg står i fare for å miste jobben min. Jeg fikk et løft av hvordan vi fremstod i denne kampen, og av fansen som sang og støttet oss etter kampslutt. Spillerne vet vi forbedrer oss hele tiden.