Sami er ettertraktet

Sami Hyypiäs kontrakt med Liverpool løper ut til sommeren, og en rekke klubber ligger langflate etter finnen. Rafael Benitez vil imidlertid nødig gi slipp på sin mann. Emiliano Insua 20 år i dag.

Sami Hyypiä blir i engelske tabloidaviser i dag presentert som den mest etterspurte spilleren i dette transfervinduet. Stoke, Fulham, Sunderland, Blackburn og Tottenham sikler alle visstnok etter den solide finnen, og Liverpool skal ifølge Daily Express også ha fått henvendelser fra klubber i Italia og Tyrkia.

Manager Rafael Benitez tviholder imidlertid på sin finske bauta. Han er for verdifull til å gis slipp på. Daily Express hevder at Liverpool har mulighet til å selge finnen nå i januar og få igjen det dobbelte av de £2.65M de betalte nederlandske Willem II for lysluggen for snart ti år siden.

Hyypiäs kontrakt med Liverpool løper ut til sommeren, og beilerne vil stå i kø dersom Liverpool ikke tilbyr ham en ny avtale innen den tid. Får han spilletid på lørdag vil finnen spille sin seniorkamp nummer 700 i karrieren (alle klubber).

- Det overrasker meg ikke at så mange klubber ønsker seg Sami. Han har vært, og er fortsatt, briljant for Liverpool, uttaler Liverpool-legenden Phil Thompson til Daily Express.

- Når man ser på hvor mye han kostet i innkjøp for Liverpool, tåler han sammenligning med Kenny Dalglish som Liverpools beste kjøp gjennom tidene. Jeg husker jeg reiste for å se ham i aksjon for Finland mot Tyskland i Nürnberg. Han hadde markeringsjobb på Oliver Bierhoff, og selv om Bierhoff hadde sin styrke i luften vant Sami samtlige hodedueller.

- Vi kjøpte Stephane Henchoz samtidig med Sami, og sveitseren var det mest kjente navnet av de to. Men etter et par dager på treningsfeltet, så vi hvor komfortabel Sami var med ballen.

- Jeg må le når jeg hører folk si at han har mistet hurtigheten. Sami har aldri hatt noe hurtighet å miste! Men han leser spillet utrolig bra, og det er hans fremste egenskap. Han er som regel i posisjon uansett.

- Jeg ville nok lyve om jeg påstod at jeg trodde han fortsatt skulle være i klubben ti år etter at vi kjøpte ham. Det er en utrolig prestasjon, spesielt av en utlending i Premier League. For meg er han en legende på lik linje med Alan Hansen.

Det skulle ikke forundre oss om finnen er tilbake i Liverpools Champions League-tropp når de røde må levere troppen for vårens cupspill til UEFA innen midnatt 1.februar. Philipp Degen kan være den som må vike, men også venstreback Emiliano Insua er en het kandidat til å ta Degens plass.

Nevnte Insua fyller for øvrig 20 år i dag. Vi gratulerer!