Shields takker Merseyside

Benådede Michael Shields takker fotballfans på Merseyside for støtten de har gitt ham og hans familie gjennom fire vanskelige år. En gledens dag, men likevel med blandede følelser.

Liverpool-supporteren Michael Shields ble tidligere i dag benådet av justisminister Jack Straw. 22-åringen ble dømt til 10 års fengsel i Bulgaria for en voldelig handling begått av en annen person i etterkant Champions League-triumfen mot AC Milan i 2005. Supportere har kjempet en kamp for å få ham løslatt. Michael Shields ønsker å takke fotballfans på Merseyside for støtten.

- Jeg vil gjerne si en enorm takk til alle mennesker der ute, blant annet Liverpool- og Everton-fans, for støtten til meg og min familie de seneste fire årene ved å skrive brev, protestere og marsjere, uttaler Shields ifølge Liverpoolfc.tv. 
  
- Deres røst ble hørt. Takk til dere. Jeg visste at jeg aldri ville gå alene. Min familie har stått ved min side hele veien. Jeg ville ikke klart det uten dem.
  
- Jeg ønsker også å rette min sympati til offeret for det uprovoserte angrepet i Bulgaria.

I en uttalelse fra Liverpools biskop James Jones på Michael Shields' vegne står det følgende:
- De seneste fire årene har vært et levende helvete. I dag er den første dagen i resten av mitt liv. Det er en vanskelig sak å være innesperret for en forbrytelse du ikke har begått.
  
- Jeg var bare 18 år da jeg ble arrestert. Jeg er 22 år, og jeg står overfor å måtte gjenoppbygge et liv ødelagt av feil i to rettssystemer: én her i Storbritannia og én i Bulgaria.
  
- I dag er en gledens dag for meg, men en av blandede følelser også. Jeg er en fri mann, ja, men det burde ikke ha kommet til dette.
  
- Jeg står overfor en hard kamp for å komme tilbake til normalen, for å finne en jobb, gjenoppta vennskap og å skape et vanlig liv.
  
- Jeg ønsker å rette min medfølelse til Martin Georgievs familie. Han var et uskyldig offer for et uprovosert angrep. Han og hans familie, som meg og mine, har blitt nektet rettferdighet i fire lange år.