Siste nytt på skadefronten

Rafael Benítez repeterer at Fernando Torres må brukes forsiktig i den tilstanden han er i. For tidlig for Aquilani å starte. Agger blir vurdert i kveld. Respekt for Lyon.

Rafael Benítez håper at Fernando Torres slipper operasjon, og fortsetter med å matche spanjolen forsiktig. Fernando har mindre smerter nå enn han hadde tidligere.

- Vi vet at Fernando sliter med et problem, og vi må kontrollere det. Det positive er at han er i forbedring, og har mindre smerter nå for hver gang han spiller. Forhåpentligvis kan vi fortsette med han, og slippe at han må opereres. Nå er det et spørsmål om hvordan han føler seg og hva som skjer dersom han spiller, sa Rafa i kveld på pressekonferansen før morgendagens kamp mot Lyon.

- Jeg snakker med spillerne etter hver treningsøkt og hver kamp. Etter United-kampen behøvde han fire dager på å komme seg igjen. Etter Fulham fortalte han meg at han var mye bedre, men fremdeles kjente smerter. I går var han bedre, og vi får håpe han er enda bedre igjen i morgen.

Rafa er frustrert over den utrolige skadesituasjonen.

- Vi har gode spillere, men alt for mange skader. Dersom du tenker på hvilket som helst topplag i verden, og om de mister tre spillere fra sin opprinnelige startsoppstilling, i tillegg til fire eller fem som kunne vært på benken, så er det ingen enkel situasjon. Gerrard har jobbet med fysioene og vår fysiske trener. Han er i forbedring, men det er for tidlig for ham. Vi må vente og se de neste to-tre dagene for hvordan han reagerer - men han gjør det bra.

Benítez kunne også fortelle at man vil se hvordan det går med Daniel Agger etter kveldens trening. Enkelte har spekulert i om skadesituasjonen vil friste Rafa til å kaste Alberto Aquilani innpå fra start mot Lyon. Det er fremdeles for tidlig for italieneren å starte en fotballkamp.

- Vi får se hvordan han trener, og etterpå vil vi ta en avgjørelse. Vi analyserer hver enkelt spiller etter hver treningsøkt, og så har vi et møte. Men det er for tidlig for han.

Manageren respekterer Lyon, men tror at Liverpool kan gå dit og gjøre jobben - slik de gjorde i Marseille da situasjonen var veldig lik.

- Vi har snakket om dette. Vi har erfaringen, og vi vet det er vanskelig - men vi må alltid ha troen på at du kan klare det, for vi har gjort det før. Vi har mye respekt for Lyon, fordi de har et godt lag, men vi må prøve å gjøre jobben vår og vinne kampen.

- For et topplag er alle kamper viktige. Vi vil gjøre vårt beste, men kan ikke gjøre noe annet enn å være klare for oppgaven. Vi har gode minner fra kamper i Frankrike, og det vil være en stor triumf for oss dersom vi klarer å vinne. Vi har erfaring med å vinne våre siste kamper når vi har måttet, så det er viktig at vi beholder troen på at vi kan klare det, og får selvtillit fra de gode minnene.