Spillere og manager hyllet Sami

Spillere og støtteapparat holdt avskjedsfest for Sami Hyypiä på Carraghers restaurant i Stanley Street. Carragher, Gerrard, Kuyt og Dalglish hyller midtstopperen.

Sami Hyypiä avslutter en ti år lang karriere i Liverpool når de røde møter Tottenham på søndag. Spillere og ledere var samlet på Jamie Carraghers Cafe Sports England i Stanley Street i Liverpool for å hylle 35-åringen. Rafa Benítez overrakte et Ferrari-klokkesett til midtstopperen, og uttalte at han ville like å se finnen i en trenerrolle på Anfield i fremtiden. Han vil ønske den perfekte proffen hjertelig velkommen tilbake. Liverpools spillere, inkludert Jamie Carragher, Xabi Alonso, Fernando Torres og Albert Riera, var på plass ved overrekkelsen og det ble skålt i champagne.
- Jeg har spilt ved siden av Sami i mesteparten av min Liverpool-karriere. Han er en av de beste ambassadørene for klubben de seneste årene, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- Han vil bli savnet på Anfield fordi han har vært en del av et inventar. Alle vil ønske ham all lykke i verden i hans nye klubb.

- En koloss forlater oss
Klubbkaptein Steven Gerrard er ikke i tvil om hvor viktig Sami Hyypiä har vært for Liverpool FC.
- Det er vanskelig å sette ord på det. Han har vært fantastisk for oss, en koloss, sier Gerrard i et intervju med liverpoolfc.tv.

- Han fortjener selvsagt en legendestatus. Han er definitivt en av de beste spilerne jeg har spilt sammen med. Det er det største komplimentet jeg kan gi Sami.

- En topp proff
Dirk Kuyt synes at Sami Hyypiä er en av de beste proffene.
- For meg er han en topp proff, en av de beste jeg noen gang har møtt, sier Kuyt til liverpoolfc.tv.

- Viktigste for meg er at Sami også er et godt menneske og har en god personlighet. Jeg vil savne ham, men jeg er sikker på at han vil holde kontakt med oss og Liverpool.

- Det er en stor bragd å spille 10 år i en spesiell klubb som Liverpool, særlig for en utenlandsk spiller. Jeg har stor respekt for ham.

- Det er synd at han forlater klubben, men slikt skjer i fotball.

- Et savn for Liverpool
Kenny Dalglish mener at det er et stort tap for Liverpool FC å miste Sami Hyypiä. Dalglish forsøkte i sin tid i Newcastle på midten av 1990-tallet å kjøpe midtstopperen, men Gerard Houllier fikk spillerens underskrift i 1999. Hyypiä hadde en viktig rolle da Liverpool vant tre cuptitler i 2001 og gikk til topps i Champions League i 2005.
- Han er en rollemodell, en utmerket proff. Det vil bli et stort tap, sier Dalglish til LFC Magazine.

- Han ha aldri sviktet Liverpool.

- Jeg ledet Newcastle da Sami spilte i Nederland for Willem II. Jeg reiste rundt for å se på ham og en venstreving som spilte på samme lag.

- Han var en del av et strålende lag i Nederland. Man kunne se den gang at han kom til å bli en god tilvekst for ethvert lag som ville klare hente ham til England.

- Liverpool lyktes hvor vi i Newcastle mislyktes. Han har blitt en fortreffelig tjener for fotballklubben. Han har oppført seg strålende gjennom gode og dårlige tider i Liverpool.

- En målestokk på det var da han mistet kapteinsbindet til Steven Gerrard. Mindre spillere ville ha gitt opp og reist. Han sto skulder til skulder med Steven. De og andre fremragende spillere har tatt oss videre til noen flotte dager og kvelder.

Hyypiä fortsetter nå karrieren i Bayer Leverkusen.
- Leverkusen kommer til å få en spiller som fortsatt er en strålende midtsopper selv om han er på slutten av sin lange og suksessrike karriere.

- Han har kanskje ikke hurtigheten på sine eldre dager. Når du leser spillet så godt som ham, må du være elektrisk.