Takket nei til ikke navngitt klubb

Benítez avslører at Mascherano allerede har takket nei til et tilbud fra en annen klubb. Henvendelser på spillere er en del av hverdagen i toppfotballen. Noen av utlånsspillerne blir kanskje solgt.

Rafael Benítez avslører at Javier Mascherano allerede har takket nei til en ikke navngitt klubb, og pressen antyder at henvendelsen ikke kom fra Spania eller Italia. Sannsynligvis vil kun en britisk klubb ha råd til å betale overgangssum og spillerens lønn. Mascherano har en kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2012. Etter at argentineren begynte å bli urolig for fremtiden siden, holdt Benítez samtaler med ham. Manageren kan forsikre at 25-åringen har en fremtid i klubben.
- Javier er lykkelig her med fansen, klubben og manageren. Jeg har hatt en veldig positiv samtale med ham. Han har allerede sagt nei til én klubb, et godt lag. Han ønsker å bli, men kan ikke forhindre at klubber gjør henvendelser på ham, sier Benítez til Daily Post.

- Hvis du er en toppspiller, vil alltid folk forhøre seg om deg. De vil vite om det er store klubber som etterspør dem, og spilleren vil være stolt av det.

- Han har forsøkt å være høflig og korrekt. Nå har jeg hatt en samtale med ham. Han var veldig klar på at han vil fortsette å spille for oss. Jeg ser ikke på dette som et stort problem.

- Samtalen med ham var veldig ærlig. Han var klar i sin tale.

- Slikt skjer alltid innen fotballen. Klubber verden rundt vil arbeide slik. Det er bare en del av situasjonen som eksisterer på toppnivå. Man må håndtere det og jobbe med situasjonen når den oppstår.

- Klart vi ikke ønsker å miste nøkkelspillere. Spillere som Mascherano og Xabi Alonso har lange kontrakter, så vi er i en sterk posisjon. Vi er også tett ved å løse Daniel Aggers situasjon.

Når det gjelder å fornye Mascherano kontrakt, så ligger det et stykke inn i fremtiden.
- Hvis du må snakke om å forbedre hans kontrakt, vil det ikke skje nå. Kanskje til sommeren. Han har fremdeles lenge igjen av sin kontrakt, så det er ikke noe som vil skje akkurat nå, sier Benítez til pressen.

Benítez uttaler seg også om mulig transferaktivitet til sommeren.
- Ingen manager har nok penger, men du må jobbe med det du har. Vi jobber hardt med å følge spillere, men jeg vil ikke komme med navn.

- Hvis du skal gå etter dyre spillere, må du håndtere det. Det er finanskrise i verden, så det er vanskelig. Hvis vi må selge noen, vil vi måtte gjøre det.

- Vi har flere spillere ute på lån som vi kan selge. Det handler ikke om å selge våre nøkkelspillere. Det vil ikke skje.