Titteldrømmen lever for Gerrard og Reina

De to neste ligarundene blir avgjørende for tittelutfallet, tror Gerrard. Laget blir bedre for hvert år. Nær ved å ha et topplag. Glad han ikke ble Chelsea-spiller. Reina frykter at gullet røk januar.

Steven Gerrard synes at Liverpool har vist fin fremgang de seneste sesongene. Nå føler han at laget kan slå enhver motstander.
- Jeg tror at vi har stabile aktører i hele laget, verdensklassespillere i diverse posisjoner og flere spillere som hever seg og tar ansvar, sier Steven Gerrard.

- Det finnes tro i spillertroppen når vi møter de store lagene. For et par år siden ville vi kanskje forsøkt å stjele en 1-0-seier eller skrape sammen en uavgjort. Vi har nå egenskaper til å kjempe med disse lagene og vinne.

- Folk snakker om kjernen i laget. Spillere som Pepe Reina, Carra, Xabi og meg selv har spilt sammen i snart fire år nå. Vi kjenner hverandres spill ut og inn. Manageren prøver å styrke andre deler av laget. Vi er tett ved å ha et topplag. Veldig nær.

En seier mot Newcastle betyr at Liverpool er for fullt med i tittelkampen, men Rafael Benítez' mannskap er avhengig av at Manchester United avgir poeng for å vinne tittelen. Manchester United er også opptatt med semifinale i Champions League, og Gerrard er usikker på om han vil se de røde djevlene i en ny Champions League-finale.
- Det er vanskelig. Jeg ønsker at de skal være så opptatt som mulig, men jeg vil ikke si at jeg ønsker å se dem i en ny e-cupfinale.

- Men jeg tror de neste to ligakampene er avgjørende for oss med tanke på å få en ny sjanse fordi Man U har noen harde ligakamper på hver side av returkampen.

- De må spille mot Middlesbrough ved lunsjtider lørdag, noen som kan bety at Alex Ferguson foretar noen endringer. Så etter returoppgjøret på Emirates tror jeg de har lokaloppgjøret mot City.

- Hvis de kommer gjennom de to kampene, tror jeg det praktisk talt er over. Hvis de begår et feiltrinn, gir det oss håp.

Liverpool møter Newcastle i morgen. Steven Gerrard spilte tidligere sammen med Newcastles Michael Owen i Liverpool. Den gang samarbeidet de to fint. Nå er det Fernando Torres og Steven Gerrard som utgjør en fryktet duo.
- Det er veldig likt som da jeg spilte med Michael. Jeg kjenner Fernandos bevegelser, hans fart og styrker. Måten han er på gjør min jobb mye lettere. Han fortjener honnør for å være en av de beste spillerne i verden. Manageren fjortener også det for å se det og bruke oss sammen.

Steven Gerrard var nær ved å bli Chelsea-spiller i 2005, og innrømmer at årsaken var at Liverpool var langt unna å kjempe om ligatittelen.
- Grunnen til at det med Chelsea dukket opp var helt og holdent frustrasjon over at vi var så langt unna tittelkampen. De var derfor deres interesse berørte tankene mine litt. Jeg ser tilbake nå og er virkelig fornøyd med at jeg ble fordi jeg er en del av et topplag som kan bli suksessrikt, sier Gerrard til Daily Telegraph.

Suksess på Anfield vil bety langt mer enn å vinne trofeer med en annen klubb.
- Det ville bety lang mer å være suksessfull med Liverpool enn i en annen klubb. Jeg ville kanskje ha vunnet flere medaljer andre steder, men hvis jeg vinner ligaen her sammen med et par cuper, vil det bety mer enn å vinne syv eller åtte trofeer et annet.

- Jeg kan dele det med min familie, med Liverpools supportere, fordi jeg har vært en av dem hele mitt liv.

Pepe Reina håper fortsatt på ligagull, men frykter at den dårlige perioden i januar kan ha ødelagt. Da tok Liverpool kun tre poeng på tre kamper.
- Ligatittelen er en drøm, den lever fortsatt for oss. Etter 19 år uten å vinne ligaen har det blitt en besettelse. Vi håper vi kan gjøre det i år, men det blir ikke lett.

- Det faktum at Liverpool ikke har vunnet ligaen på 19 år viser hvor vanskelig det er å vinne. Vi hadde en flott start på sesongen, men hadde en formsvikt i januar, da vi hadde en svak periode som skjer medalje lag på et tidspunkt, og det kostet oss førsteplassen i tittelkampen.

- Hvis vi ikke vinner ligaen, må vi si at januar kostet oss ligaen. Uansett hva som skjer denne sesongen vil vi lære fra våre feil og ha en bedre erfaring i tittelkampen neste år.

- Selvsagt vil det være fantastisk om vi vinner tittelen denne sesongen, og vi tror fortsatt at vi kan gjøre det.
Hvis ikke vil vi komme enda sterkere tilbake neste sesong. Vi har erfaringen og troen på at vi kan vinen ligaen nå.