Torres frykter de rike klubbene

Fernando Torres frykter at pengesterke rivaler skal stikke av med pokalene. Utlånte Krisztian Nemeth skadet. Xabi Alonso beskriver Liverpool-tiden som fem uforglemmelige år.

Fernando Torres frykter at pengesterke rivaler skal stikke kjepper i hjulene for Liverpools drøm om sølvtøy denne sesongen. Spanjolen har fortsatt til gode å vinne et trofé med Anfield-klubben etter overgangen fra Atletico Madrid for to år siden.

- Jeg tror ikke vi er langt unna å vinne et trofé, men det er veldig vanskelig. Dessverre blir penger stadig viktigere i fotballen, og klubber som Manchester United, Chelsea og Manchester City har mye penger å bruke på gode spillere. Slik er det ikke i Liverpool, så vi må prøve å bli bedre på andre områder, slår spissen fast til Liverpool Echo.

- Dersom vi skal klare å vinne et trofé, må vi gjøre ting bedre enn noen gang tidligere. Vi er klare til å ta utfordringen, legger han til.

Torres elsker livet på Merseyside, og er imponert over støtten han får fra Liverpool-fansen.

- Folk er så hyggelige og høflige her. De har stor respekt for spillerne når de møter på dem. Det er viktig for meg. I Spania kunne jeg ikke oppsøke restauranter eller gå på gata sammen med vennene mine. Her i Liverpool kan jeg gjøre disse tingene. Jeg kan ta en spasertur i parken, lufte hundene og gå ut for å spisse middag.

- Dette er en arbeiderklasseby i ordets rette forstand, og jeg liker det, ettersom jeg stammer fra arbeiderklassen i Spania. Folk her jobber hele uka, og så går de på kamp i helgene og nyter fotballen. Påfølgende mandag jobber de hardt igjen, slik at de kan følge laget i neste kamp.

- Det er virkelig spesielt å se supportere som har drakter som bærer mitt navn på ryggen. Jeg kan forstå at de ønsker å ha Gerrard og Carragher på trøyene sine, fordi de er fra Liverpool. Det er ikke mer enn to år siden jeg kom hit fra utlandet, men de elsker meg like mye som de elsker Stevie og Carra. Det er utrolig, og jeg må bare takke dem for det, avslutter Torres.

Nemeth skadet
Utlånte Krisztian Nemeth har pådratt seg en skade og spilte ikke for Ungarn U20 mot klubblaget Lompard Papa i helgen. Det har ikke kommet informasjon om hvilken type skade det dreier seg om for spissen. Utlånte Andras Simon ble frigitt for sent av Cordoba til å rekke kampen, men har nå sluttet seg til det ungarske U20-landslagets treningsleir. Ungarn U20 vant for øvrig 3-0 over Lompard Papa.

- Fem uforglemmelige år
I siste utgave av Champions Magazine uttaler Xabi Alonso seg nok en gang om forholdet til manager Rafael Benitez under tiden i Liverpool.

- Som spiller savnet du av og til litt mer nærhet til manageren. Et klapp på skuldra. Men Rafa er ikke den typen manager, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

- Benitez ble ikke invitert i bryllupet mitt. Jeg inviterte venner. Rafa og jeg hadde hele tiden et veldig profesjonelt forhold, og det har oppstått mange myter om hva som skjedde mellom oss. Det var egentlig ikke så ille som folk vil ha det til.

- På banen ba ham meg gi laget balanse. Da blir du ikke genierklært når ting går bra, men du blir heller ikke slaktet når ting går dårlig. Det er Rafas stil som har gjort ham til den manageren han er.

- Nå er jeg i startfasen av en ny æra, og jeg vil alltid være takknemlig overfor Liverpool, for det er en veldig spesiell institusjon. Jeg tok til meg deres historie og filosofi. Jeg fikk raskt en forkjærlighet for byen, og elsket å bo i sentrum. Jeg vokste som person og spiller i Liverpool. Da jeg kom til klubben var det i startfasen av et nytt prosjekt. Jeg forlot Spania som 22-åring, og var som en svamp som absorberte alt og prøvde å finne ut alt om mitt nye land, både samfunnslivet og dagliglivet.

- Jeg lyttet til folk, snakket med fremmede, så meg om. Du må gå til verket med et åpent sinn, og respektere tradisjonene i landet der du oppholder deg. Det hjalp meg å forstå hva som ble forventet av meg og laget.

- Erfaringen med å spille med og mot de beste i Europa, og kjempe for titler, har også bidratt til at jeg har modnet i løpet av fem uforglemmelige år.