Torres og Gerrard avgjør mye

Liverpool-manager Rafael Benitez er den første til å innrømme at dersom Liverpool skal gjøre det bedre neste sesong, avgjør om Gerrard og Torres holder seg friske. 25. mai en lykkedag.

Gerrard og Torres gull verd
Liverpool var nær ved å ta ligagull i år. Dersom det øverste trappetrinnet skal bestiges, vet Rafa veldig godt at Steven Gerrard og Fernando Torres må holde seg skadefrie.

Alle vet hva radarparet kan gjøre uansett motstand når de er skadefrie og spiller sammen. I den sesongen vi nå har lagt bak oss startet parhestene Gerrard/Torres kun 21 kamper på hele sesongen. Dette på grunn av skadeproblemer.

- Dette kostet oss ligatittelen, medgir Benitez.

Duoen kan ikke ta ferie riktig ennå, selv om en lang og krevende sesong ble avsluttet i går. Torres vil spille i Confedereation Cup i Sør-Afrika denne sommeren, mens Gerrard har flere viktige VM-kvalifiseringskamper for England å konsentrere seg om. Dette frustrerer Liverpool-manageren.

- Fernando drar av gårde med Spania, og Steven har også internasjonale plikter. Det er ikke noen vi kan sette noen stopper for, så det er ingen poeng i å klage. Toppspillere er nødvendige i sine landslag, men ingen trenger å spørre meg om hva jeg foretrekker. La oss alle håpe at de etter dette kan få noen rolige sommeruker, og så være hundre prosent klare når vi starter opp igjen i august. Og så håper vi at de kan være fit sesongen igjennom.

Gerrard avsluttet sesongen med 16 ligamål og havnet med det på en tredjeplass i skytterligaen i Premier League, bak Cristiano Ronaldo og Nicolas Anelka. Tilsammen scoret Liverpools kaptein 24 mål. Både antallet ligamål og sammenlagt antall er nye rekorder for Gerrard.

Torres scoret sitt 17. mål for sesongen med åpningsmålet mot Tottenham søndag. Dette er hans 50. for klubben. Han nådde milepælen raskere enn både Kenny Dalglish og Ian Rush.

Ingen tvil om at Torres og Gerrard er gull verd for Liverpool FC og manager Rafael Benitez. Til tross for at Liverpool satte en Premier League klubbrekord med 86 poeng, var ubeseiret på hjemmebane i ligaen og scoret flest mål av alle i divisjonen, understreker Benitez hvor vanskelig det er å gå helt til topps i Premier League.

- Vi har savnet Gerrard og Torres for mye. De kan gjøre en stor forskjell når de spiller på laget samtidig. Men dette har ikke skjedd så ofte som jeg hadde likt denne sesongen. La oss håpe de etterhvert får seg en god sommerferie og kommer tilbake til det jeg tror vil bli en enda bedre sesong enn den vi nettopp har gjort oss ferdig med, sier Benitez.

25. mai en lykkedag
Vi trenger vel ikke å minne Liverpool-supportere på at det er 25. mai i dag, og fire og 32 år siden to av de største triumfene i klubbens historie.

25. mai 1977 feiret klubben et unikt The Double i Roma ved å slå Borussia Mönchengladbach 3-1. Dette var Liverpools første Serievinnercup-seier, takket være mål av Terry McDermott, Tommy Smith og Phil Neal. Dermed kunne kaptein Emlyn Hughes løfte "pokalen med de store ørene" på sen kveldstid, til stor glede for alle røde supportere verden over.

28 år senere, 25. mai 2005, var det klart for en ny stor dag i rødt. Etter 0-3 ved pause, scoret Steven Gerrard, Vladimir Smicer og Xabi Alonso, og gjorde sitt til at det ble ekstraomganger. En av de andre matchvvinnerne denne kvelden i Istanbul, ble keeper Jerzy Dudek som reddet et kjempeskudd fra Andrei Schevschenko i ekstraomgangene. Dudek reddet et skudd fra ukraineren også i straffesparkkonkurransen og dermed var Europa cup-trofe nummer fem på vei til Anfields trofe-kabinett.