Unngår Hillsborough-datoen

UEFA bekrefter at Liverpool slipper å spille returkampen i kvartfinalen på 20-årsdagen for Hillsborough-ulykken. Rafa håper å ha lært fra feilene som ble gjort mot Chelsea i fjor.

Datoene for kvartfinalene mot Chelsea er nå fastsatt. Første kamp vil bli spilt på Anfield onsdag 8.april, mens returen på Stamford Bridge går av stabelen tirsdag 14.april. Altså dagen før minnestunden på Anfield.

Rafa håper ha lært av fjorårets Chelsea-kamper
Rafael Benitez mener at Chelsea så absolutt kan beseires over to kvartfinaler i Champions League, selv om Liverpool må avslutte med bortekamp på Stamford Bridge. Men bare om hans spillere har lært leksen fra tilsvarende kamper i fjorårets semifinaler i turneringen. Chelsea vant da som kjent 4-3 sammenlagt over to kamper, etter at John Arne Riise hadde gjort selvmål på overtid i hjemmekampen på Anfield.

- Forhåpentligvis vil det ikke få betydning for oss at vi avslutter med bortekamp. Vi må konsentrere oss om første kamp på Anfield, der vi har støtten fra egne fans, og prøve å få et godt utgangspunkt foran returen på Stamford Bridge, sier Liverpool-manageren til Liverpoolfc.tv.

- Vi må sørge for at vi ikke gjør en feil i første kamp, slik vi gjorde i fjorårets semifinale. Det blir to tøffe kamper, men vi spiller bra for tiden og har stor tro på at vi kan gå videre til semifinalen.

Benitez håpte på forhånd å unngå de engelske klubbene, men slik ble det heller ikke denne gang altså.

- På dette stadiet i turneringen vet du at du vil møte et godt lag. Chelsea er et veldig godt lag. Vi kjenner hverandre veldig godt, og det er en spennende trekning.

- Vi visste det ville bli vanskelig å unngå et engelsk lag, men vi må gå til de to kampene med tro på oss selv. Vi har slått dem to ganger i ligaen denne sesongen, men med to kamper i en kvartfinale stiller selvsagt alt seg annerledes.

Parry tror Chelsea kan slås
Rick Parry var en av Liverpools representanter tilstede på dagens Champions League-trekning i Nyon. Han tror i likhet med Rafael Benitez at Chelsea kan beseires over to kamper.

Dette er femte sesong på rad at Liverpool og Chelsea barker sammen i Champions League. Parry mener at det er nåværende form og ikke historiske resultater som vil avgjøre duellen.

- Vi pleier å møtes på denne tiden av året. Det gjør ingenting. Man må spille mot de beste lagene på et eller annet tidspunkt, sier Parry til Sky Sports.

- Vi vet hva vi har å gjøre over to kamper, og vi vet vi er i stand til å avansere. At returen går på Stamford Bridge har ingen ting å si. Dette handler ikke om historiske resultater, men om nåværende form. Dersom vi klarer å holde alle skadefrie, er vi optimister.