Vil selge stadion-navnet for £250M

Hicks og Gillett satser på å dekke halvparten av byggekostnadene ved å selge stadionavnet for £250M. Hicks lover at ingen av lagets stjerner vil bli solgt, men det kan bli lite å handle for i januar.

Tabloidavisen Mirror hevder at Rafael Benitez ikke vil få en penny å handle nye spillere for i januar, dersom de røde ikke klarer å avansere fra gruppespillet i Champions League.

- Om jeg ikke skulle få penger å handle for på nyåret, så er ikke det noe problem, siteres Benitez i avisen.

- Det er viktigere å få alle spillerne skadefrie. Med en skadefri tropp har vi et veldig godt lag. Det viste vi i fjor, når vi scoret svært mange mål, satte en del rekorder og kom svært nær å vinne tittelen.

- Det er ikke bare Steven Gerrard og Ferando Torres som har vært ute med skader denne sesongen. Også spillere som Glen Johnson, Fabio Aurelio og  Albert Riera har vært savnet. Og så har vi Alberto Aquilani og Nabil El zhar. Med alle tilbake er vi ikke så dårlig lag som noen hevder, legger han til.

- Dette har vært min tøffeste tid som Liverpool-manager, men man må fortsette å fokusere på jobben.

Samtidig med dette går Liverpool-eier Tom Hicks ut i samme avis og lover Benitez at ingen av klubbens toppspillere vil bli solgt, uansett hvordan sesongen går.

- Ingen av våre stjerner vil bli solgt, uansett resultater, siteres Hicks, og sikter da i første rekke til trioen Torres, Gerrard og Mascherano.

- Klubben gjør det meget bra på det kommersielle området, og omsetningen øker raskt.

- Vi opplever en betydelig interesse fra investorer, og vi vil sørge for å plukke partnere på øverste hylle. Vi er fornøyd med hvordan ting går finansielt, og vi håper at ting også vil gå bedre på banen.

Administrerende direktør Christian Purslow skal ha fått oppgaven med å finne investorer som kan samarbeide med Hicks og Gillett, om vi skal tro Mirror. Avisen skriver at Anfield-hierarkiet tror de kan få inn £100M i frisk kapital før nyttår, ved å hente inn en ny investor.

Tabloidavisen skriver også at George Gillett var gjest hos Tom Hicks da sistnevntes ishockeylag, Dallas Stars, var vertskap for Calgary Flames i forrige uke. Liverpools nye stadion i Stanley Park skal ha stått på agendaen. Hicks tror det vil være mulig å selge navnerettighetene til det nye stadionanlegget for så mye som £250M.

- Navnerettigheter har blitt en global salgsvare. Navnerettighetene til vårt nye stadion vil være svært attraktive over hele verden, takket være TV-eksponeringen og millionene med Liverpool-supportere i verden, uttaler Hicks.

- Vi søker etter en partner med et globalt merkenavn, i motsetning til stadionanlegg i USA, som kun fokuserer på TV-appell i statene.

Mirror hevder at Carlsberg har vist interesse for navnerettighetene. Men det danske bryggeriet må i så fall strekke seg langt. Hicks og Gillett har nemlig satt seg som mål å slå verdensrekorden for navnerettigheter. Citygroup Inc betaler New York Mets £240M over de neste 20 årene for å ha navnet sitt på baseballklubbens nye stadion.

Saken med navnerettighetene slås også stort opp i The Times. Avisen fokuserer på at amerikanerne ved å hente inn hele £250M for navnerettighetene, vil dekke halvparten av kostnadene ved å bygge storstuen i Stanley Park.