Voronin vil motbevise kritikerne

Andriy Voronin returnerer til Liverpool med gull i blikket etter et suksessfullt utlån til den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin. Fotballens motorsportmesterskap har fått ny hovedsponsor.

Liverpools ukrainske angriper, Andriy Voronin, beretter at han vil returnere til Anfield foran sesongoppkjøringen og være med på å gjenvinne tronen i Premier League for de røde, som i så fall vil være første gang på hele 20 suksessmagre ligaår for røde sympatisører.

Voronin ankom Liverpool gratis fra Bayer Leverkusen for to år siden, men har slitt med å gjøre seg bemerket så langt. Det viser også scoringsstatistikken, med bare fem fulltreffere på 19 kamper. I Bundesliga har imidlertid ukraineren igjen viste gryende scoringsform, og på 20 kamper for Hertha Berlin har den langhårede 29-åringen nettet ved hele 11 anledninger.

Merseyside-klubben satte en prislapp på £4M for spilleren med tilnavnet "Ravnen", men den tyske hovedstadsklubben maktet ikke dette utlegget da de med knappest mulig margin gikk glipp kalifisering til Champions League. Etter dette virker det nå sannsynlig at Voronin kan bli å finne på innbytterbenken til Rafael Benítez dersom ingen andre klubber skulle melde sin interesse.

- Det var ikke en dårlig sesong i Tyskland, men nå returnerer jeg til Liverpool for å erobre England, forteller Andriy Voronin til en ukrainsk avis i Kiev, ifølge tabloidavisen Daily Mirror.

- Jeg er en person som liker å ta fatt på nye utfordringer. Det er på tide å bevise at jeg ikke bare kan score mål i Bundesliga, for dem som måtte tro det, fortsetter mannen med hestehalen.

- Det kommer definitivt ikke til å bli enkelt, men jeg føler meg klar for å ta opp kampen om en plass i startelleveren. Liverpool er en av verdens fremste klubber, og å kunne tre på seg den røde trøya er en ære for hvilken som helst spiller i verden, avslutter Voronin, som med sine to år igjen av kontrakten med de røde vil møte opp til sesongforberedelsene allerede 5. juli.

Ny sponsor
For dem som ikke er klar over det, er Liverpool FC også involvert i motorsport, en serie der noen av verdens ledende fotballklubber er representert med en hurtig racerbil. Bilene er malt i klubbens farger, og lag som Liverpool, Porto, Milan, Atlético Madrid og Tottenham er med.

Nytt for året er at det afrikanske oljeselskaper Sonangol tar over som hovedsponsor for å drysse lukrative sponsorpenger over deltagende biler, samt at Midtjylland, Lyon og Sporting Lisboa har meldt sin adkomst til motorsport-serien som holder seks løp i løpet av sesongen. Det første løpet går av stabelen allerede denne helgen på den berømte Magny Cours-banen i Frankrike.