- Akademiet måtte forbedres

Juniortrener Rodolfo Borrell forteller hvor overrasket han var over tilstanden på The Academy i Kirkby da han tok over sist sommer. Han tror det vil ta minst to år til før en spiller tar steget opp på førstelaget.

- Virkeligheten vi fant her var uakseptabel, forteller Rodolfo Borrell til BBC Sport.

Jamie Carragher, Steven Gerrard, Robbie Fowler og Michael Owen har alle lyktes med å ta steget fra de rødes ungdomsavdeling. Neil Mellor var innom førstelaget, men fortsatte karrieren i Preston. Stephen Warnock har fått sjansen på det engelske landslaget etter at han forlot Anfield til fordel for Blackburn og Aston Villa. Denne sesongen har Jay Spearing, Martin Kelly, Daniel Ayala, Nathan Eccleston, Stephen Darby og Daniel Pacheco fått muligheten på førstelaget.

Rodolfo Borrell jobber hardt med å introdusere praksisen som fungerte meget bra på Barcelonas akademi. Der produserte de syv av spillerne som var med å beseire Manchester United i forrige sesongs Champions League-finale.
- U18-laget hadde ingen spiss, ingen balanse. De hadde ikke et taktisk nivå, ingen spilleforståelse. Vi jobber hardt, men kan ikke forandre ting over natten.

- Jeg synes vi har hatt stor fremgang de seneste åtte månedene, men vi må forbedre oss mye mer for å få opp spillere på førstelaget.

- Hvis vi fortsetter å jobbe hardt, kan det kanskje dukke opp noen på førstelaget om to år.

Liverpool har hentet unge spillere fra Ungarn, Island, Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Spania, Sverige, Finland, Portugal og Australia, men fortsatt skal det prioriteres å produsere engelske spillere
- Da jeg ankom, var det første Rafa fortalte meg at den største prioriteringen var å forsøke å utvikle engelske spillere. Det er jeg enig i. Katalanke spillere er de beste till å forsvare Barcelonas trøye. De beste spillerne til å forsvare Liverpools trøye er engelske spillere.

- Resten av spillerne som ikke er engelske må besitte store, store kvaliteter. Vi må kjempe for å få engelske spillere hit. Hvis vi om to eller tre år får noen av våre spillere frem på førstelaget, tror jeg han vil være engelsk.