- Arbeidsvillig naturtalent

Keepertrener Mike Kelly berømmer seriøsiteten til Pepe Reina og mener at Liverpools sisteskanse trolig er verdens beste målmann med ballen i beina.

68-årige Mike Kelly er førstelagstrener og keepertrener, og fulgte med Roy Hodgson fra Fulham til Liverpool. Han synes det er en fryd å arbeide sammen med en keeper som Pepe Reina.

- Han er bare en naturlig keeper, sier Kelly til Liverpool Echo.

- Normalt vil en naturlig målmann ikke bry seg så mye om å arbeide med sitt spill. De kan holde på hele uka og spille angriper under five-a-side øktene, for så å stå i mål på lørdag. Pepe er ikke slik, han studerer hva han gjør og arbeider med det. Han analyserer spillet.

- Det har bare vært noen få som både er store keepere og som er gode med beina, mener Kelly. – Du kan si at de spiller som en libero, 25 meter fra mål. Noen av de store keeperne for noen år siden ville hatt problemer i dag, da de ikke var med å spille fotball og bare lærte å fange og stoppe ballen.

- En naturlig keeper vil også være komfortabel med ballen i beina, og de kan slå pasninger. Ikke bare langt og høyt, men at de treffer det de sikter på. Pepe er trolig den beste til det i Premier League, om ikke verden.