- Atletico gjør mange feil

Ekspert på spansk og engelsk fotball, Guillem Balague, tror Liverpool scorer mot et sårbart men farlig Atletico Madrid i kveld, og avgjør hjemme. Han tror ikke Rafa føler seg ferdig i LFC.

I et intervju med liverpoolfc.tv tror Balague at Yossi Benayoun kan bli en viktig spiller for Liverpool på Vicente Calderon, og at hjemmelaget også har farlige spillere uten sin stjerne Sergio Aguero. Lillebroren i Madrid har imidlertid gjort mange individuelle forsvarsfeil denne sesongen.

- Benayoun kan bli en nøkkelmann for Liverpool da han er en spiller som kan få ting til å skje og det er uvurderlig, sier Balague om spilleren som scoret borte da Liverpool sendte Real Madrid ut av Europa forrige sesong. - Det er synd og skam at Torres er ute, men Liverpool har fortsatt kvalitet til å skape vansker for Atletico. I slike kamper er et bortemål ekstra viktig og Benayoun kan ha en rolle å spille i det.

- Steven Gerrard er en annen nøkkelspiller og jeg tror han vil reise sitt spill slik han gjerne gjør det i store kamper. Mascherano er en annen viktig brikke, men Benayoun synes nå å være tilbake i form og er en type som Liverpool behøver. Han vet alt om spanske lag etter å ha spilt i La Liga i tre år. Alle røde fans vil huske hans mål på Bernabeu.

- Atletico har et talentfullt lag, men har vist dårlig form i ligaen. De ga i praksis opp når de kom til 40 poeng og har benyttet sitt beste lag i Europa League. Når det er sagt har de blitt mye bedre etter at Quique Sanches Flores kom inn som ny trener etter at sesongen hadde startet.

- Aguero er et stort tap da det er han som skaper ting hos Atletico. Han er det store talentet i laget og Steven Gerrard ga meg et smil da jeg fortalte ham at han ikke var tilgjengelig i den første kampen. De har imidlertid Diego Forlan som alltid er farlig og Liverpools fans vil huske Jose Antonio Reyes fra hans dager i Arsenal. Han har fått en ny vår i Atletico og er bedre enn han var i Arsenal. Han er intelligent, har fart, og går godt sammen med Forlan. De er nøkkelspillere for hjemmelaget. Atletico har også to offensive backer og Simao er fortsatt på laget. Benitez prøvde som kjent å kjøpe sistnevnte i sin tid. Han har hatt en skuffende sesong, men kan fortsatt være en trussel.

- Det er to ting som Liverpool kan utnytte. I første rekke så gjør Atletico mange individuelle feil i sitt eget forsvar. De synes å mangle konsentrasjon til tider. De pleier også å få stor avstand mellom midtbanen og angrepet, avhengig av hvordan kampen forløper.

- Jeg tror Liverpool kommer til å score et bortemål og gå videre etter seier på Anfield.

På sin egen webside kommenterer også Balague ryktene om at Rafael Benitez søker seg vekk fra Liverpool, og hvor da spesielt Juventus er blitt nevnt som ny arbeidsgiver før neste sesong.

"Agenten til Rafa har snakket med Juventus. Og ja, kontrakten ligger på bordet. Imidlertid, det lå også et tilbud fra Real Madrid klart forrige sommer, og som ble avslått.

Agenten vet at han vil måtte jobbe hardt for å overbevise Benitez at han må forlate Anfield, da sjefen til Liverpool mener han har mye igjen å utføre i den jobben han nå har."