- Babel kan ha fokus nå

Nå som overgangs-spekulasjonene har lagt seg håper Benítez at Babel kan ha fokus på det sportslige igjen. 23-åringen har trent bedre og jobbet hardere de seneste par dagene.

Rafael Benítez oppfordrer Ryan Babel til å beholde fokus og dermed øke muligheten til å få fart på Liverpool-karrieren sin igjen. Nederlenderen så en stund til å være på vei vekk i overgangsvinduet i januar. Birmingham kom med en henvendelse på ham, mens hans tidligere klubb Ajax så på muligheten til å hente 23-åringen på lån. Begge klubbene fikk derimot til svar av Liverpool FC at Babel ikke var tilgjengelig.

Babel offentliggjorde på Twitter at han var utelatt fra spillertroppen til oppgjøret mot Stoke 16.januar, og som følge av det ble han kalt inn på managerens kontor. Sist helg var det imidlertid tegn på at forholdet mellom spiller og manager har blitt bedre ettersom Babel fikk et innhopp i 2-0-seieren mot Bolton. Han forventes også å være i troppen til helgens Merseyside-derby.

Nå håper Benítez, som møtte Babel og spillerens agent Winnie Haatrecht på Melwood forrige uke, at Babel kan ha fokus på å hjelpe Liverpool til en Champions League-plass.
- Når folk snakker for mye om at spillere kanskje skal forlate klubben og det da setter seg i hodet på spilleren de snakker om, er det ikke lett, uttaler Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- Det er vanskelig å forholde seg rolig og fortsette å jobbe hardt, men det er det du må gjøre. Du må være klar.

- Nå som overgangsvinduet er stengt, er det viktig for alle. Vi kan alle ha fokus igjen.

- Ryan var i stand til å spille noen minutter som spiss, en posisjon han liker. I de seneste par dagene har han trent bedre. Kanskje vil han bli som en ny tilvekst for oss.

En av årsakene til at Babel kunne tenke seg et klubbskifte var for å bedre sjansene til en plass i Nederlands VM-tropp, men Benítez mener at spilleren kan legge grunnlaget for det på Merseyside. Babel besitter talent, men det har blitt stilt spørsmål om hans innstilling og stabilitet.

- Den store forskjellen for alle de første dagene i februar er at du bare kan ha fokus på fotballen igjen. Selvsagt vil VM være en ekstra motivasjon for noen spillere, fortsetter Benítez.

- Hvis de ønsker å komme dit, må de spille og gjøre sitt beste for klubbene. Han har fart og ferdigheter, men nå må han vise dette på banen.

- Vi hadde samtaler med han de seneste par dagene. Han vet at han kan være en veldig god spiller for oss. Det bare avhenger av ham.