- Benfica har gitt oss troen

Rafa tror hans spillere har blitt løftet av hvordan man snudde kvartfinalen mot Benfica, og at Atletico kan bli preget av det. - Vi må gjøre vårt beste for fansen i kveld, sier manageren.

1-2 i Lisboa ble til 4-1 foran The Kop, og Rafael Benitez mener at det at de røde vet at de har returen foran egne supportere ikke bare gir hans eget lag en fordel, men at det kan bekymre Atletico Madrid foran kveldens kamp og prege dem. Underforstått at man vil gå hardt ut på Vicente Calderson og at Liverpool vil gjøre det de kan for å få et bortemål. Manageren er overbevist om at spillerne er topp motiverte foran semifinalen, og at selv om et døgns trettende reise ikke har vært noen ideell oppladning må man kjempe hardt for seg selv og for fansen som har hatt en minst like strabasiøs tur.

- Atletico har erfaring i Europa, slik at jeg tror ikke du kan si at vi er favoritter, sier Benitez til Liverpool Daily Post. - For meg er det ikke mye som skiller lagene.

- Det positive for oss er hva vi gjorde mot Benfica og som har gitt oss troen på at vi kan avgjøre i returkampen, og kanskje Atletico er litt bekymret over det.

- Det er noe som gjenstår, men nå må vi være klare da Calderson er en stor stadion og fansen vil støtte hjemmelaget. Hvis vi kan scoret et tidlig mål kan det forandre alt. Vi må ha som innstilling at vi må være sterke i 90 minutter.

- På et slikt stadium i en turnering vet du at du er veldig nærme og det er lett å motivere spillerne. De vet at de er nærme en finale.

- Jeg er sikker på at spillerne vil være slitne etter reisen, men dette kan også hjelpe lagånden da alle er sammen om noe. Det vil imidlertid også ha vært en vanskelig reise for de av fansen som har greid å komme hit, og vi må gjøre vårt beste for dem.