- Borteformen må bli bedre

Roy Hodgson innser at Liverpools poengfangst på bortebane må bli betraktelig bedre, om de røde skal ha noen sjanse til å kvalifisere seg for europacupspill neste sesong.

- Jeg finner ikke de riktige ordene for å beskrive hva jeg føler. Jeg er ekstremt skuffet og ganske forarget over at vi ikke klarer å spille bedre på bortebane. Men jeg må komme meg over skuffelsen. Om du ønsker å jobbe med fotball, må du bare legge slike skuffelser bak deg, uttaler Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Borteformen vår er fortsatt veldig, veldig svak, og det må vi gjøre noe med. Hadde vi bare spilt hele kampen mot Newcastle slik vi spilte i første omgang, hadde jeg kanskje sluppet å være så skuffet som jeg er nå.

- For et lag som tar mål av seg til å være på øvre tabellhalvdel, er borteformen rett og slett ikke god nok.

- Vi startet kampen mot Newcastle bra. Første omgang var ganske bra fra vår side, selv om vi ble liggende under på en av de få sjansene de hadde. Etter at vi utlignet trodde jeg vi ville fortsette å spille som i første omgang, men av en eller annen grunn spilte vi på langt nær så bra etter pause. 2-1 målet kom etter en rekke komiske feil fra vår side.

- Jeg synes vi var det beste laget i lange perioder i første omgang. Da vi utlignet, så jeg for meg at vi ville vinne kampen. Men slik gikk det ikke.

- Det blir flott å få Steven Gerrard tilbake til helgen, men han kunne ikke ha gjort noe med Newcastles andre mål hadde han spilt på St James' Park. Dette målet kommer til å forfølge meg, og vil gi meg mareritt om natta. Dette var scoringen som frarøvet oss muligheten til poeng.

- Da jeg tok denne jobben, var målsettingen å vinne alle kamper. Jeg kan ikke si at det verken er vanskeligere eller lettere enn jeg trodde. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt. Dette var jobben jeg ville ha.

- Om dette gir meg søvnløse netter? Det finnes ikke den fotballmanager som ikke sover dårlig om natten etter resultater som dette.

- Hovedproblemet var det andre målet deres. Det var utrolig svakt av oss å la de score der. Det er hva dette koker ned til. Når du slipper inn et mål av den typen der, vil det ha en betydelig negativ effekt på lagets selvtillit.

- Vi ble egentlig ikke satt på de store prøvene på stillingen 1-1. De presset oss ikke, og bombarderte oss ikke akkurat med skudd. Men når du slipper inn slike mål som det andre målet, kan du se reaksjonen på spillerne. Hvordan kan jeg endre på det? Vi må bare vinne fotballkamper. Så enkelt er det. Det finnes ingen trylleformel.

- Vi må spille bedre enn vi gjorde i annen omgang. Hadde vi spilte hele kampen på samme måte som i første omgang, med godt og hurtig pasningsspill der vi holdt formasjonen, ville vi hatt en god sjanse.