- Cole må akseptere å spille i flere posisjoner

Roy Hodgson har fortalt Joe Cole at midtbanespilleren må akseptere å spille i flere posisjoner på laget, ikke bare i hans foretrukne rolle bak spissen. Purslow må ta sin del av ansvaret for signeringen av Cole.

- Joe må avfinne seg med det faktum at han har kommet hit etter en mislykket periode i Chelsea med store forhåpninger om å ta Liverpool med storm. Dessverre har ikke det skjedd, uttaler Roy Hodgson ifølge The Guardian.

- Hvis han sier: “Jeg spiller ikke i riktig posisjon”, så må man spørre ham hva som er hans riktige posisjon. Hvis han sier at den eneste posisjonen han kan spille i, er bak spissen, så begrenser det hans muligheter for å spille her.

- Vi har også Gerrard og Meireles som kan spille i den posisjonen, og for tiden spiller vi ganske ofte med to spisser. Det ville være trist å høre ham si noe sånt fordi det ville være å antyde at han ikke kan gjøre det han har gjort så ofte for England og Chelsea, noe som er å spille i en annen posisjon.

- Jeg har gjort det klart overfor Cole at jeg ikke kan love ham spill i en bestemt posisjon, utdyper Hodgson til Daily Telegraph.

- Jeg har gjort det klart at Steven Gerrard fortsetter der og at konkurransen om plassen bak spissen vil bli veldig tøff.

- Jeg har på ingen måte mistet tillit til ham. Han er en god fotballspiller, men man kan ikke legge skjul på at han ikke har fått starten han ønsket. Han bør overbevise meg og alle som ser på at han er en spiller som kan hjelpe Liverpool til å vinne noe og man kan si at det ikke har vært tilfelle så langt.

- Han trener bra, og for meg virker det som hans selvtillit gradvis kommer tilbake. Joe trenger et par gode kamper eller kanskje et mål, og da vil det kanskje snu for ham, fortsetter Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Det jeg har sagt kan bli tolket som "Hodgson kritiserer Cole", men det er ikke slik. Jeg bare analyserer situasjonen.

Joe Cole var en spiller Liverpool, med Christian Purslow i spissen,  jaktet før Roy Hodgson ble ansatt som manager, men manageren påpeker at han ga sin godkjenning til å signere spilleren.
- Jeg var involvert i samtalene med ham, men initiativet og ønske om å hente Joe kom kanskje mer fra Christian enn fra meg selv fordi jeg var ikke i en posisjon til å si hvilke spillere vi burde gå etter ettersom jeg ikke hadde blitt tilbudt jobben på det tidspunktet.

- Han er ikke en spiller som jeg virkelig kan ta ansvaret for. Jeg må dele det ansvaret for Joe, i mindre grad enn for spillere som Poulsen, Meireles og Konchesky som er spillere jeg ble ganske fornøyd med å få til klubben.