- Egoistisk oppførsel av Mascherano

Roy Hodgson mener at en proff som Mascherano må innfinne med å spille når han blir bedt om det. Egoistisk å tro at klubben bare vil gi etter for en spillers ønske. Spillere har signert en kontrakt og får betalt for å spille. Lei spørsmål om overgangsrykter.

Javier Mascheranos overgang til Barcelona antas å bli sluttført i løpet av helgen. Liverpool avslo først et bud i helgen, og da nektet spilleren å ta del i Liverpools kamp mot Manchester City på mandag. Roy Hodgsons kampplan ble forstyrret, og managerens er svært oppbrakt over argentinerens holdning.
- Det er ikke lett for meg å forsvare handlinger fordi proffer får betalt for å spille. Når de blir bedt om å spille, så spiller de, sier Roy Hodgson til Press Association.

- Vi hadde en spiller på Blackburn, Graeme Le Saux, som var veldig opprørt da jeg kom til klubben fordi han var fast bestemt på å gå til Chelsea, og det forårsaket mange problemer i pre-season. Tim Sherwood var ønsket av Tottenham, og det forårsaket mange problemer fordi han ønsket å reise tilbake til London. Slike situasjoner oppstår dessverre og vi må leve med dem.

- Jeg tror ikke spillerne mener det som en utfordring av din eller klubbens autoritet. Det er bare en egoistisk situasjon at de har noe de ønsker å gjøre og bare forventer at klubben, og deg som en av lederne i klubben, gir etter og aksepterer at de kommer til å gjøre det.

- Dessverre finnes det perioder da det vil være noe misnøye fordi spillerne må også forstå at når du signerer kontrakt, undertegner du kontrakt for å spille. Dersom klubben bestemmer at de vil akseptere et bud på deg og la deg gå, så er det en ting, men du kan også risikere at klubben kan si: "Vi beklager, du er under kontrakt og vi selger deg ikke, så du blir værende her”.

- Jeg bryr meg ikke om dette som en utfordring av min autoritet, det er bare et faktum. Men det er et faktum i livet som blir forsterket i en måneds periode i januar og mellom juli og august når det er en tid på året da mange personer forsøker å gjøre business.

Liverpool og barcelona er enig om en overgangssum for Mascherano, og spilleren skal ha ha avtalt en fireårskontrakt som vil gi argentineren £85000 i uken på camp Nou.

Hodgson har brukt mye av tiden siden ansettelsen 1. juli på å kommentere rykter om spillere som drar eller kanskje vil vekk, senest med Dirk Kuyt på onsdag.
- Vi må bli tilgitt for å bli irritert på agenter som rører det til enda mer. Det er ille nok hvis det er et reelt tilbud, og et reelt problem å løse, men det er enda verre når du konstant prater om ting du ikke engang bør snakke om.

- Når vinduet stenger, handler hver pressekonferanse om fotball og fotballsaker i stedet for "X sin agent sier ditt og datt, og er det noe sannhet i det?”, og du prøver å svare diplomatisk på spørsmålet uten å støte for mange mennesker.