- En allround-spilller

Roy Hodgson mener danskens erfaring kan bli svært viktig for Liverpool. Midtbanespilleren anses som en allround-spiller. Utelukker ikke debut søndag. Poulsen vil prøve å tilpasse seg så fort som mulig.

Christian Poulsen ble i dag presentert på en pressekonferanse på Melwood. Roy Hodgson er glad for å ha fått Christian Poulsens signatur på en treårskontrakt, og innrømmer at midtbanespilleren var et av hans store transfermål denne sommeren. Dansken har spilt i Bundesliga, La Liga og Serie A.
- Christian er en allround-spiller. Han er i stand til å score mål, er en god pasningsspiller og en god forsvarer også. Jeg ser ham ikke bundet opp i en bestemt rolle, sa Roy Hodgson til journalister på Melwood.

- Han har enorm erfaring på det aller høyeste nivået. Han har nesten 80 landskamper for Danmark og har spilt i toppklubber som Sevilla, Schalke og Juventus. For meg var det en veldig enkel avgjørelse da jeg hørte at han kunne være tilgjengelig for det vi regnet som en svært fornuftig pris.

- Vi trenger så mange gode spillere som vi kan få. Hvis du lar disse mulighetene passere, kan du noen ganger komme til å angre.

- Christian er en kvalitetsspiller, og vi ønsker kvalitetspillere i Liverpool fordi vi prøver å spille fotball gjennom midtbanen. Liverpool har alltid vært et pasningslag, et lag som kan skryte av sin evne til å spille ballen og gi hverandre støtte. Det kommer ikke til å bli noen endring i den stilen, enten med meg eller noen andre som manager.

- Poulsen har god kvalitet på pasningene og er god til å gi støtte, og han vil passe fint inn i måten vi prøver å spille.

Hodgson hentet Poulsen til FC København fra Holbæk i 2000 etter vellykket prøveoppholld. Den nåværende Liverpool-manageren har blitt gitt mye av æren for midtbanespillerens første store gjennombrudd. Duoen vant seriemesterskapet sammen og Poulsen fikk internasjonal anerkjennelse
- Jeg tror det var en av de enkleste beslutningene jeg noen gang har tatt, reflekterer Hodgson.

- Jeg husker at han måtte ta fri fra jobben for å tilbringe tid med oss, og planen var å ha ham i en hel uke, men etter den første dagen fortalte jeg sportsdirektøren at jeg ville signere ham. Hans talent var langt over det nivået han spilte på.

- Opprinnelig spilte han høyreback. Når det ble ledig plass på midtbanen gikk han rett inn der, og han har aldri sett seg tilbake. Hans karriere har gått fremover og oppover siden den gang.

Hodgson bekrefter at han vil vurdere Poulsen på trening denne helgen før han bestemmer seg om nyervervelsen kommer inn på laget til ligaåpningen mot Arsenal.
- Jeg har ikke tatt ut laget ennå, så jeg kan riste vekk det spørsmålet om laguttaket for søndag. Vi trener i morgen. Jeg vil la folk få vite hvem som spiller i morgen, men ikke i dag.

Poulsen sier at han ser frem til å jobbe under Roy Hodgson igjen.
- Det er et stort skritt for meg. Jeg kjenner klubben og dens store historie, så jeg ser frem til å spille her og forhåpentligvis spille mange gode kamper for laget og ha en god sesong. Jeg er glad for å være en del av laget, sier Poulsen.

- Jeg har jobbet med Roy Hodgson tidligere, så jeg kjenner ham som manager. Men også hele Liverpools historie er stor. Når de ringer, trenger du ikke mange dager for å bestemme deg.

- Jeg kom hit fra en god klubb i Juventus, og jeg hadde gode tider der, men jeg ser frem til en ny utfordring i Premier League. Det vil bli fint å spille på Anfield og føle på atmosfæren.

Han husker sist duoen jobbet sammen.
- Jeg var veldig ung og det var mange år siden. Han tok meg fra en 3.divisjonsklubb i Danmark og ga meg en sjanse i København. Vi var heldige nok til å vinne mesterskapet sammen. Det var en veldig god følelse.

- Han kom med nye ideer som vi ikke hadde sett i Danmark tidligere. Han fikk laget sammen og skapte en veldig sterk gruppe. Det var viktig at vi vant tittelen, og det var fordi han var god på lagsamarbeid.

Poulsen har spilt i Tyskland, Spania og Italia, men erkjenner at Premier League kan bli hans tøffeste utfordring hittil.
- Premier League er den sterkeste ligaen i verden. I Danmark ser vi mye Premier League, så jeg vet det vil bli en utfordring for meg her, men forhåpentligvis kan jeg gjøre det bra.

- Det er virkelig store spillere her. Jeg ser frem til utfordringen. Det er en klubb med en virkelig stor historie, og vi trenger en stor og sterk tropp til å være med i toppen av Premier League. Jeg ønsker å være en del av det .

- Jeg har hatt to treninger så langt, og jeg vil prøve å tilpasse meg spillet her, bli kjent med spillerne og hvordan vi spiller så fort som mulig. Jeg håper jeg raskt kan tilpasse meg spillet i Liverpool.

Poulsen kjenner godt landslagskollega Daniel Agger.
- Jeg har snakket med Daniel Agger gjennom årene, og han har bare gode ting å si om Liverpool, så jeg var sikker på at jeg ønsket å foreta dette skiftet. Jeg ser også frem til å spille sammen med Danny,

Kanskje Liverpool blir med og kjemper om ligatittelen denne sesongen.
- Jeg håper det, det ville være en drøm. Liverpool har en så stor historie og et godt lag. Sammenlignet med andre lag i Premier League er vi klare til å utfordre alle.

- Det blir en kjapp start og en stor kamp på søndag mot Arsenal, men forhåpentligvis kan vi få en god start. Det blir en lang sesong, men jeg håper vi være i toppen.