- En fornærmelse mot de etterlatte

Ambassadør Kenny Dalglish går sterkt i mot et forslag som kan bringe ståtribuner tilbake til engelsk toppfotball, og mener det er upassende mot de som fortsatt kjemper for rettferdighet etter Hillsborough.

Et parlamentsmedlem, Don Foster, har lagt frem et forslag om at det skal åpnes for ståtribuner på engelske baner igjen. Etter tragedien på Hillsborough ble det som kjent påbudt med kun sitteplasser i de to øverste divisjonene i engelsk fotball. Ambassadør i Liverpool FC, Kenny Dalglish, går sterkt i mot et slikt forslag, og synes det er en fornærmelse mot de etterlatte av de 96 som mistet sine liv.

“For meg, er det en selvmotsigelse å si at du kan være sikker på en ståtribune. Det kan være sikkert nok hvis du er der alene men hvis det ikke blir håndhevet og sett etter på en skikkelig måte, da kan jeg ikke se hvordan det skal være sikkert. Fotballfansen på Hillsborough i ’89 stolte på at myndighetene ville ta vare på dem, å sørge for at det var sikkert å stå. Folk går nå gjennom en prosess for å få den rettferdigheten de har ventet på så lenge og har så enormt fortjent. Jeg synes det i virkeligheten viser mangel på følelse at noen legger dette fram. Det er greit å stå hvis det bare er en eller to av dere i en tilskuermengde på 30.000, men hvis folk blir involvert og det ikke blir håndtert skikkelig, da vil det alltid være et problem. Jeg tror ikke det er tilfeldig at det har vært mindre med problemer etter at det bare ble sitteplasser. Jeg kan ikke se logikken i dette. Og jeg synes det er en stor fornærmelse overfor de som mistet sine kjære på Hillsborough og kjemper for rettferdighet. Hvis de ønsker å ha en diskusjon om dette, da bør det vente med det inntil det er kommet en avgjørelse vedrørende de gjenværende rettsakene som man holder på med.”