- En mulighet til å vise seg frem

Jonjo Shelvey ser på morgendagens Europa League-kamp mot Utrecht som en ypperlig anledning til å vise seg frem og spille seg inn i Roy Hodgsons førstelagsplaner.

- Dette er en viktig kamp for oss ungguttene. Det er enda en sjanse til å bli lagt merke til, og spille seg inn i tankene til manageren. Forhåpentligvis får jeg starte kampen, slik at jeg kan vise ham hva jeg er kapabel til igjen. Kampen går på TV, og du ønsker å gå ut på banen og vise folk hva du kan og hvorfor klubben har kjøpt deg, sier Shelvey til Liverpoolfc.tv.

London-gutten står bokført med åtte kamper for Liverpool siden overgangen fra Charlton i sommer. Tre av disse er fra start. Samtlige av kampene han har startet har kommet i Europa League. Ofte blir han sammenlignet med Steven Gerrard.

- Det er ingen byrde å bli sammenlignet med Gerrard. Det er flott å bli sammenlignet med slike folk. Det er inspirerende. Dersom du ikke gjør det bra, er du klar over det selv. Det er hyggelig å få en slik merkelapp, men du kan ikke hvile på laurbærene. Du må være den du er, trene hver eneste dag, og prøve å bli så god som mulig.

Shelvey var selv involvert i Steven Gerrards første scoring mot Napoli i begynnelsen av november.

- Kampen mot Napoli oppsummerer på mange vis Steven Gerrard. Hans drivende og bestemte løp. Jeg mener han er den beste sentrale midtbanespilleren noensinne, og han har satt standarden for unge midtbanespillere som meg selv. Alle har noen de ser opp til, og jeg ser opp til Gerrard. Forhåpentligvis klarer jeg å oppnå halvparten av det han har oppnådd.

Shelvey er allsidig og anvendelig, akkurat som sitt store forbilde. Så langt har han opptrådt både som sentral midtbanespiller, høyreflanke og som hengende spiss for de røde.

- Jeg foretrekker å spille sentralt på midtbanen, men for å være ærlig så spiller jeg hvor det skal være. Jeg ville ha spilt venstreback om jeg ble bedt om det. Jeg ønsker bare å spille for Liverpool FC.

- Kampene jeg har spilt i denne sesongen er helt annerledes enn de jeg har vært involvert i tidligere. Spillerne er mye bedre teknisk, og i de lavere divisjoner er ballen i lufta hele tiden. Du stusser bare baller videre i ett sett. I Europa League kan man få ballen ned på bakken og spille fotball. Du må spille mye mer taktisk i Europa. Du må vite når du skal presse og når du ikke skal gjøre det.

- Den defensive siden av spillet er veldig ny for meg. Manageren her organiserer laget sitt godt defensivt, og han har hjulpet meg som person både på og utenfor banen. Nå tenker jeg ikke bare offensivt lenger. Jeg begynner å kjenne min rolle på laget. Jeg trives her, og forhåpentligvis får jeg starte flere kamper og være Liverpool-spiller lenge.

Målet er å bli fast inventar på Liverpools førstelag.

- Jeg bør bli mer og mer aktuell for førstelaget. Jeg føler det går bedre på trening for hver dag som går. Forhåpentligvis kan jeg spille meg til fast plass på laget, og klare å holde på den. Selvsagt kommer du ikke til å starte alle kamper, men du må sørge for at du hele tiden er i managerens tanker.

- Når jeg reiser på landslagsoppdrag ser jeg hvor skuffet folk blir når de ikke får starte. Du har ikke råd til det i fotball. Du må være 100% fokusert på oppgavene dine. Selvsagt blir du skuffet når du ikke kommer med i kamptroppen. Det finnes ikke noe verre enn å ikke få spille. Men du får en ny sjanse på trening neste dag. Du må legge skuffelsen bak deg. Jeg er ung, bare 18 år. Jeg vil få mer spilletid etter hvert.

- For meg kommer høydepunktene på trening hver eneste dag. Det er en fornøyelse å stå opp om morgenen vel vitende om at du skal på jobb for Liverpool FC. Det er en ære. Jeg snakker ofte med broren min, som hater å stå opp tidlig. Han må opp klokken 7.00 hver morgen for å ta toget til London, og han hater det. Da er det en ære å kunne stå opp og gjøre det du liker aller best.

- Jeg visste at Liverpool var en hardtarbeidende og familieorientert klubb. Alle elsker å jobbe for klubben. Du finner ikke en bedre arbeidsgiver. Alle er vennlige, og alle går godt overens.