- En spesiell kamp

Manager Roy Hodgson og assistentmanager Sammy Lee er skjønt enige om at Merseyside-derbyet er en spesiell kamp. En kamp der form, tabeller og statistikk kan legges til side. En kamp der alt kan skje.

Hodgson bedyrer at hans spillere er ute etter revansje for det forsmedelige nederlaget for Blackpool i forrige match.

- Jeg mener at derbyet kommer på et godt tidspunkt på en måte. Det var ikke ideelt med et landskampavbrekk etter Blackpool-kampen. Det du ønsker å gjøre etter et slikt tap, er å spille igjen neste dag, og vinne. Nå har vi hatt to uker til å tygge på dette nederlaget, og vi har gjort det med bare 3-4 spillere fra førstelaget på plass i klubben. De har trent sammen med noen akademispillere og en rekke reservelagsspillere, da 17 spillere har vært borte fra klubben i forbindelse med landskamper. Så oppladningen til lokaloppgjøret har ikke vært ideell, sier manageren til Liverpoolfc.tv.

- Men å nå ha et lokaloppgjør mot vår argeste rival, er en ideell kamp å slå tilbake i. Du bekymrer deg om spillerne vil komme tilbake skadet i forbindelse med landskamper, men jeg tror vi er klar for derbyet nå. Det tror jeg også Everton er, og det vil bli en god kamp.

- Jeg tror det blir en tett og intens match. De Merseyside-derbyene jeg har sett på TV har i alle fall vært meget jevne og intense kamper, og jeg tror ikke vi får se noen forandring i så måte. Ikke minst på grunn av situasjonen de to lagene befinner seg i.

- Det har vært en del overraskelser i starten av denne sesongen, og det er litt merkelig at mange lag har færre poeng enn du forventet at de ville ha på dette stadiet av sesongen.

- Jeg er en stor beundrer av Everton, og jeg synes David Moyes har gjort en strålende jobb. Vi vet de er et vanskelig lag å slå, uansett om de ligger i toppen eller bunnen av tabellen. Vi ligger begge i bunnen for øyeblikket, så kampen er svært viktig for begge lag.

- Når du har jobbet innen fotball så lenge som jeg har, vet du at en dårlig start ikke er særlig morsomt. Men ingen av lagene pleier å avslutte sesongen dårlig. Det er 38 kamper som teller, og jeg vil bli veldig overrasket om Liverpool og Everton fortsatt ligger i bunnsjiktet etter 38 kamper.

- Men vi ligger i bunnen etter sju kamper, foran den åttende, og vi liker det ikke.

Hodgson kommer også med noen ytterligere kommentarer rundt eierskiftet.

- Da jeg kom til klubben, var jeg fullstendig klar over at Christian Purslow, Ian Ayre og Martin Broughton prøvde å forandre situasjonen i klubben, ved å forbedre den og selge den. Så jeg har hele tiden forventet nye eiere. Det har også jeg håpet på, og jeg har stolt på at styret ville finne de rette eierne. Ut fra det jeg kjenner til NESV så er det folk som vet hva de driver med, og som vil være bra for klubben.

Assistentmanager Sammy Lee håper nå at dagens lokaloppgjør skal bidra til å få Liverpool-skuta på rett kjøl igjen. En seier på Goodison betyr at laget vil klatre fra 18. plass til 12. plass på tabellen.

- Vi ser frem til alle kamper, men dette er derbyet, så vi håper at våre gutter er i toppform etter landskampene. Den neste kampen er alltid den mest interessante, og det faktum at den er mot Everton setter ekstra krydder på tilværelsen. Dette er en spesiell kamp. Spillerne er klare for oppgaven, og vi er ute etter en seier, sier han til Liverpoolfc.tv.