- Håper det går bedre neste gang

Sist Brad Jones spilte foran The Kop scoret Steven Gerrard et av hans vakreste mål i karrieren mot han. Den nye andremålvakten håper han får en bedre opplevelse neste gang han får sjansen på Anfield. En drøm som går i oppfyllelse

Brad Jones er Liverpools nye målvakt, sammen med Pepe Reina og Diego Cavalieri - etter at australieren har underskrevet det som mest sannsynlig er en treårskontrakt med de røde. Liverpool og Middlesbrough ble i går enig om en overgangssum på £2.3 millioner for 28-åringen.

Australieren, som har en mor som er scouser, husker godt da han spilte på Anfield for Boro i 2005. Da scoret Steven Gerrard et av hans flotteste mål i karrieren - på halv volley fra skrått og langt hold.

- Det gikk veldig bra frem til Gerrard scoret et mål i verdensklasse på meg. Han gjorde det han kan aller best, og det var en suser. Et minne jeg har fra skuddet er at før jeg lander etter å ha kastet meg etter ballen, så kunne jeg ikke høre noe annet. Støyen var utrolig, sier Jones til LFCTV.

- Jeg ble også applaudert av The Kop, som var noe jeg ikke forventet. Det var fint. Før kampen hadde jeg gåsehud da de spilte You'll never walk alone, og jeg tør si at det vil føles enda bedre når jeg får høre den som Liverpool-spiller.

- Jeg entret banen som en motstander, og å entre banen som Liverpool-spiller vil være en ambisjon som har blitt nådd. Når den dagen kommer så vil det være en drøm som går i oppfyllelse.

Når han får sin første kamp vil også bli en stor opplevelse for hans mor - som er fra Liverpool.

- Min mor er i ekstase, og det samme er min bestefar. Det er fint, og jeg har familie rundt her, så det føles godt å være i samme område. Familien er splittet mellom Liverpool og Everton, men jeg holder meg til den røde siden.

- Jeg hørte om interessen for noen uker siden. Når du vokser opp med en mor som er scouser blir Liverpool banket inn i deg, og Liverpool er mitt lag. Jeg brukte ikke lang tenketid på å bestemme meg, sier den australske landslagsspilleren videre.

Jones var på plass på Anfield på søndag. Han var imponert over stemningen.

- Jeg så kampen, og atmosfæren var utrolig. Jeg ser bare frem til å kunne ta del i det. En atmosfære og supportere som det der må bare være til hjelp for deg. Jeg satt der og var imponert på søndag.

28-åringen har også fått beskjed om hva som er forventet av han på Anfield.

- De har fortalt meg at jeg skal gjøre det jeg gjør, og sette press på Pepe Reina og Diego Cavalieri. Det er greit for meg, og jeg vil være fornøyd med å gjøre det. Roy Hodgson har ikke lovet meg noe, og det ville jeg heller aldri forventet fra en manager. Det er opp til meg å gjøre avgjørelsene vanskelige for han.

Han gjennomførte sin første treningsøkt med sin nye klubb på tirsdag, og den tidligere Middlesbrough-målvakten forventer at han vil lære mye fra jevngamle Pepe Reina.

- Det vil ikke bli lett å ta plassen til Reina. Han har vist hvor god han er de siste årene. Du spiller ikke for de klubbene han har spilt for, og i de turneringene han har spilt, om du ikke er verdensklasse. Det vil selvsagt bli tøft, men jeg skal gjøre hva jeg kan for å sette litt press på han. Aldersmessig er vi omtrent like, men ikke erfaringsmessig. Han startet veldig tidlig for Barcelona, og har spilt for flere store klubber. Jeg vil lære av han, og jeg gleder meg til vi får jobbet sammen.

Ettersom han er australsk landslagsspiller kjenner han godt til Liverpools nye medisinske støtteapparat.

- Jeg kjenner dem veldig godt, og har vært med dem en del over de siste årene. Vi var sammen like før fotball-VM. Det er fint med noen kjente ansikter jeg kan spørre om veien!

En av grunnene til at Roy Hodgson siktet seg inn Brad Jones som et sommerkjøp, er det faktum at han teller som hjemlig spiller. Han har vært i Middlesbrough siden han var 17, og går dermed innunder den nye kvoten Premier League har innført. Fra og med denne sesongen må du ha 8 hjemlige spillere i 25-mannstroppen.

- Det at min mor er engelsk og at min far har britisk pass hjalp meg med å komme over til England, og nå hjelper det meg igjen med de nye reglene og det at jeg teller som hjemlig, avslutter Jones.