- Håpløs situasjon uten investeringer

Situasjonen til Liverpool Footballclub er håpløs, uten nye investeringer. Det mener Kevin McCarra i Guardian.

Ristingene i fotball-England har på langt nær lagt seg etter gårsdagens 0-3-tap for Liverpool. Nå kommer avisenes kommentatorer med forklaringer og framtidsutsikter. Og de er dyster, ihvertfall ikke hvis Liverpool snart får nye eiere, skal vi tro Kevin McCarra i Guardian.

Han mener at manager Roy Hodgson er klar over at situasjonen i Liverpool FC vil forbli håpløs dersom det ikke kommer frisk kapital inn i klubben.

Spillersituasjonen er en ting.

- Når midtstopper Daniel Agger er satt ut på venstre backen, og ikke har bedt om å spille der, så gjenspeiler det hvilken situasjon klubben er i. Liverpool er heldige som har Roy Hodgson, med en CV som viser at han har jobbet i åtte land, at han er tilpasningsdyktig, men hans "standing" innen fotballen er udiskutabel.

- Ansettelsen av Hodgson kom som en reaksjon på den risikoen som Liverpool løper. De som følger utviklingen lurer nå på om en avtale med nye investorer er gjennomførbar med den prisen som dagens eiere, Tom Hicks og George Gillett, ber om. Og samtidig som situasjonen er støyende og framtiden uforutsigbar, så er utfordringen i Premier League konstant, sier McCarra.

- Det er usikkerhet både på eiersiden og rundt det sportslige for tiden. Laget var uheldig i åpningskampen mot Arsenal og Joe Coles straffemiss mot Trabzonspor betyr at det er stor usikkerhet rundt returen i Tyrkia på torsdag.

- Det harde kampprogrammet gir Hodgson liten tid til å jobbe med spillere. Kjernen på midtbanen begynte å forsvinne da Xabi Alonso dro til Real Madrid og vil fortsette dersom Javier Mascherano drar til Barcelona. Noe av det som kommer inn av penger må nå settes til managerens disposjon for å bedre spillersituasjon.

Det er kritisk for Hicks og Gillett å se at verdien av formuen deres svinner og det som skjer på banen har med det å gjøre.

McCarra mener at det er positive ting med spillergruppa.

- Nykommer Joe Cole fikk rødt kort i sin første omgang for klubben, og bommet på straffespark i sin andre kamp. Hans spill vil nok bli bedre. Milan Jovanovic er blitt populær og spillere som David Ngog og Ryan Babel har også vist bedre takter så langt denne sesongen enn de foregående.

- Styreformann Martin Broughton kom inn for å stabilisere skuta. Stabilitet er viktig, men Liverpools arv kan ikke bli true det som er den virkelige ambisjonen til klubben på lang sikt.

Hodgson vil se fram til og akseptere den roen som kommer med en seier eller to i ligaen. Slike resultater vil komme oftere når Fernando Torres blir helt restituert etter kneoperasjonene i april. Klubben vil helt sikkert bli bedre og reise seg når ikke hver enkelt spiller er så viktig. Nå ønsker Hodgson at det  demonstreres hvilken påvirkningskraft Torres og Gerrard kan ha på Liverpools skjebne.