- Ideelt med hjemmekamp nå

Roy Hodgson ønsker å slå tilbake så raskt som mulig etter tapet for Newcastle forrige helg, og mener at det dermed er ideelt med hjemmekamp denne helgen.

- Den første kampen du spiller etter et tap er en ideell kamp å slå tilbake i. Vår intensjon er selvsagt å komme tilbake på vinnersporet etter et skuffende resultat og skuffende spill i Newcastle, sier Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Det faktum at vi nå har en hjemmekamp er ideelt for oss.

Bare Chelsea og Manchester United har bedre hjemmestatistikk å vise til i Premier League denne sesongen enn Liverpool.

- Jeg får hele tiden spørsmål om hvorfor borteformen vår ikke er like god, og jeg leter fortsatt etter svaret. Jeg er gammeldags, og jeg tror at for å vinne fotballkamper – både hjemme og borte – så må du spille bra. Du må vise karakterstyrke og opptre bestemt. Dette er enda viktigere på bortebane enn på hjemmebane, da du ikke har støtten fra hjemmepublikum, og den påvirkningskraften hjemmepublikum ofte har på dommeravgjørelser. Vi trenger en bortekamp hvor vi spiller godt og vinner, for å kvitte oss med dette bortekomplekset for en stund og vinne litt selvtillit.

- Heldigvis har formen vår hjemme på Anfield vært god. Vi har vunnet fire ligakamper på rad på hjemmebane, og vi har også slått Napoli i Europa League i den perioden. Så vi har fem gode kamper å se tilbake på, noe som vil ha gitt oss et løft og selvtilliten vi trenger for å klatre på tabellen.

Morgendagens motstander, Fulham, ligger på 17.plass, og har kun vunnet to ligakamper så langt denne sesongen. Men Hodgson advarer sine spillere mot å ta lett på oppgaven.

- Det er ingen stor avstand i antall poeng fra sjetteplassen og ned til bunnlagene. Vi vet vi har mye arbeid å gjøre, så vi må vinne flere kamper. Vi vet Fulham vil være et vanskelig lag å slå. Vi har enormt med respekt for dem. De er like desperate etter poeng som vi er, så det blir en intens kamp.