- Ikke ekstra press

Benítez avviser at det er ekstra press forbundet med kvartfinalen mot Benfica. Fornøyd med Babel og Kuyt. Vunnet flere kamper med Lucas og Mascherano. Spilt store deler av sesongen uten nøkkelspillere.

Liverpool har kun mulighet til å vinne ett trofé denne sesongen, men Rafael Benítez føler ikke noe ekstra før første møtet med Benfica i kvartfinalen av Europa League. Han påpeker at enhver kamp er viktig for Liverpool.
- Det spiller ingen rolle hvilken turnering det er. Liverpool er et topplag, og vi skal forsøke å vinne alle turneringer, uttalte Rafael Benítez på gårsdagens pressekonferanse i Lisboa.

- Europa League er en mulighet vi har for å hente hjem sølvtøy til Liverpool, så vi skal forsøke å gjøre vårt beste. Men de er ikke noe mer press i en spesiell turnering fordi vi er Liverpool Football Club.

- Vi ønsker å avansere i turneringen og også avslutte blant de fire beste. Begge deler er våre målsettinger. Nå er dette den viktigste kampen, men så på søndag, mot Birmingham, vil det være den viktigste.

Benfica har hatt en meget god sesong hittil i 2009/10. De leder den hjemlige ligaen og har også vunnet ligacupen.
- Det er ikke overraskende. Det bare bekrefter at de gjør det bra, kommenterte Benítez.

- De har en ny manager, så han har en ekstra motivasjon for å lykkes.

- Vi kjenner Javier Garcia, Aimar og Saviola. Det er spillere som har spilt i Spania. Aimar var med meg i Valencia, og vi kjenner også Luisao fra vi møtte dem tidligere.

- Jeg vet at de ikke kvalifiserte seg til Champions League sist sesong. Det var vanskelig for dem, men de forandret på alt.

- Alle kjenner Porto i Portugal, men nå kan alle se en stor forskjell fordi Benfica gjør det bra.

Benítez fikk også spørsmål om den nederlandske duoen Dirk Kuyt og Ryan Babel.
- Jeg er meget fornøyd med dem. Babel spilte ikke i noen kamper, men hans respons har vært god.

- Han har vist karakter, og han ønsker å forbedre seg. Kuyt er en spiller som jobber veldig hardt i hver kamp, fra start til sesongslutt.

Benítez ga eksempler på at resultatene ikke nødvendigvis har sammenheng med hvilken midtbanekonstellasjon Liverpool benytter.
- Mot Stoke hjemme spilte vi med Lucas og Mascherano, og vi vant 4-0. Det var det samme da vi beseiret Tottenham 2-0, og det samme da vi slo Manchester United på Anfield.

- Det er ikke et spørsmål om hvilke spillere, men om hvilken tilnærming man har til kampene, Spillerne er ikke et tema. Forskjellen mot Sunderland var Maxi. Han ga oss kvalitet, ballinnhav og bevegelse, noe som hjalp Torres og Gerrard.

- Gerrard spilte i midten mot Wigan. Da tapte vi. Forrige sesong spilte han tilbaketrukket spiss og var en av de beste i ligaen.

- Vi har spilt store deler av sesongen uten Torres, Gerrard, Fabio Aurelio, Agger eller Skrtel tilgjengelig. Det er spillerne rundt dem som må utgjøre en forskjell. Å ha Torres fremme utgjør en enorm forskjell.

- Man må kjenne laget sitt, det andre laget og man må klare seg med det man har tilgjengelig.


Kilder: Liverpoolfc.tv og Liverpool Daily Post.