- Ikke heldige nok foran mål

Hodgson mener Liverpool ikke har vært dyktige nok til å omsette sjanser til scoringer. Lang ligapause siden Newcastle-kampen har neppe påvirket spillerne negativt. Analyserer flere aspekter ved bortekampene.

- Jeg synes ikke vi har vært heldige foran mål. Jeg synes ikke antall scoringer reflekterer hva vi har skapt av muligheter. Jeg snakker ikke om skudd på mål. Det er ofte en dårlig statistikk fordi et forsøk som keeperen kan gå etter blir ansett som skudd på mål, mens en ball som kommer inn på femmeteren og spissen akkurat misser ikke teller med. Så jeg er skeptisk til statistikken skudd på mål. Jeg synes vi har hatt sjanser og skapt farligheter, men jeg synes ikke vi har omsatt nok. Det er noe vi jobber med, sa Roy Hodgson på gårsdagens pressekonferanse.

-  Vi har målscorere i laget og vi har en av de beste i Fernando Torres. Han behøver ikke å bli minnet på dersom han misbruker en målsjanse fordi jeg vedder på at dere husker hver eneste han har misbrukt de seneste fire månedene. Det viktige er at spillerne kommer i riktige posisjoner. Hvis vi kan få Fernando i posisjoner han kan score mål, vil han score mål.

Til helgen er det to uker siden Liverpool sist spilte en ligakamp, 1-3 mot Newcastle. Hodgson tror ikke det har negativ innvirkning på spillerne.
- Egentlig ikke. Jeg tror du dveler på det én dag eller to og så legger du det bak deg. Hvis du hadde en spiller som dvelte på gode eller dårlige resultater i ukevis, så ville man få det vanskelig å fullføre den type sesong vi må håndtere, 55 til 60 kamper. Vi må være forberedt på å håndtere det faktum at vi av og til spiller en kamp hvor vi er misfornøyd og må sette det i sammenheng med kamper vi spiller bra.

- Jeg har sett Newcastle-kampen igjen for å forvisse meg om at min opprinnelige følelse av kampen ble støttet av videobevisene fra kampen. Det er ingen tvil om at tap påvirker deg lenger enn seirer, men jeg er klar over behovet for å ikke bli for oppstemt etter seirer. Vi må sørge for at treningsøktene er av samme kvalitet og være fokusert uavhengig av resultatene vi akkurat har hatt.

Roy Hodgson ser på alle mulige løsninger for forbedre Liverpools borteform.
- Vi har en veldig analytisk og organisert gruppe med personer i denne klubben. Vi går så langt som til og med å se på reiseforberedelsene, type hoteller vi bor på, etc. Vi analyserer alt og spillerne vil ha analysert sine egne prestasjoner. Det er ingen eksakt vitenskap. Folk kan gå ut på banen med riktig mental innstilling, være klare og så spille dårlig.

Steven Gerrard er meldt skadefri og kan komme inn på midtbanen mot Blackpool. Det kan bety at enten Lucas Leiva eller Raul Meireles må vike plass.
- Det vil ikke være hodebry å sette Steven inn på laget, men det vil kreve at jeg foretar en avgjørelse. Vi har mange skadefri spillere nå, så der er fantastisk. Å ta fatt på denne perioden av sesongen med bare to skadede spillere er en stor hyllest til jobben våre idrettsvitenskapsfolk, fysioterapeuter og leger gjør.