- Jeg ble bare på grunn av fansen

Rafael benítez påpeker at han skrev ny kontrakt i fjor bare på grunn av fansen. Han er ellers svært tilbakeholden med opplysninger om fremtiden. Vil ha fokus på kampene mot Chelsea og Hull.

Rafael Benítez har gitt indikasjoner på at fremtiden hans kanskje ligger et annet sted enn på Anfield fra sommeren av. Igjen påpeker han at han signerte ny kontrakt i fjor bare på grunn av supporternes støtte. Presset på Benítez har økt etter at det igjen blir en sesong uten trofeer, samt at klubben risikerer å stå uten spill i Champions League i 2010/11. De rødes finansielle situasjon gjør det også vanskelig å skaffe kvalitetsspillere på overgangsmarkedet. En ny investor som kan ta klubben videre er ennå ikke på plass.

Pressen: Du sa at du ønsket forsikringer. Supporterne ropte på deg igjen på torsdag kveld, og de ønsker å få vite planene dine. Fortjener de ikke en avklaring på samme måte som det du har behov for?

Rafael Benítez: I øyeblikket kan jeg ikke snakke om fremtiden langsiktig fordi jeg synes vi må ha fokus på de kampene vi har igjen.

P: Er det fordi du ikke vet hva fremtiden er for deg?

RB: Jeg kjenner fremtiden veldig godt. Den er Chelsea, det er det.

P: Hva ønsker du neste sesong. Ønsker du å bli værende i Liverpool?

RB: Jeg ønsker å vinne mot Chelsea, deretter Hull, det er det.

P: Hvor ville du ha befunnet deg neste sesong i en ideell verden?

RB: Jeg vil ikke snakke for mye om en ideell verden. Situasjonen er den situasjonen vi har, og Chelsea er målet.

P: Juventus sier at du vil være hos dem neste sesong. Er det feil?

RB: Jeg er her nå. Forhåpentligvis vil jeg være her på søndag mot Chelsea.

P: Fansen har gitt deg så mye støtte gjennom årene.

RB: (Avbryter spørsmålet). Jeg er her på grunn av fansen. Jeg har hatt meget gode tilbud det seneste året. Jeg bestemte meg for å bli på grunn av fansen. Jeg er her på grunn av dem.

P: Er det eneste grunnen til at du ble i Liverpool, på grunn av fansen?

RB: Ja. Jeg er her til tross for store tilbud, men jeg sa at jeg ville bli (da han signerte ny kontrakt i fjor). Jeg ga mitt ord på grunn av fansen. Det har vært en veldig skuffende sesong fordi vi ikke har oppnådd det som ble forventet. Jeg er her fortsatt. Jeg vil forsøke å gjøre mitt beste frem til slutten.

P: Fansen vil være her neste sesong. Det er noe som aldri vil forandres. De vil fortsette å støtte klubben.

RB: Fansen er hovedsaken, det beste som klubben har.

P: Dersom du sa at du ville bli for fansen.

RB: Jeg bestemte meg i fjor for å bli på grunn av fansen. I et år har jeg jobbet veldig hardt, forsøkt mitt beste og vi får se hva som skjer i fremtiden. Nå er Chelsea fremtiden.