- Jeg har lært mye denne sesongen

Ryan Babel innrømmer at han har lært mye denne sesongen. Han klarte å få fokus vekk fra overgangsryktene og over på fotballen. Nederlenderen var ikke nær ved å forlate klubben tidligere i år.

Ryan Babel ble satt i forbindelse med et klubbskifte tidligere i sesongen etter at han slet med å få spilletid. Etter hvert lot han sin frustrasjon komme til uttrykk på Twitter. Han ble bøtelagt av klubben, og virket å være på vei bort i januar. Etter samtale med Rafael Benítez har spilleren nå vært involvert i 20 av de seneste 22 kampene.

- Jeg har gjort noen feil i løpet av sesongen, så jeg har lært mye av denne sesongen. Jeg vil ta det med meg inn i fremtiden, uttaler Ryan Babel ifølge Liverpool Daily Post.

- Jeg tror vendepunktet var at jeg kunne fokusere på fotballen og ikke ryktene.

- For enhver ung spiller er det vanskelig å fokusere 100% når man er gjenstand for noe som kan ha innflytelse på spillet ditt.

- I løpet av den perioden fortalte folk meg negative og positive ting. Det gjorde at jeg tenkte på ulike saker og kunne ikke konsentrere meg om fotballen.

- Jeg var ikke nær ved å dra, men det var en av de tingene som gjorde at jeg ikke konsentrerte meg 100%.

- Det er en situasjon begge parter må jobbe med hverandre, fortsetter Babel om samtalen med Benítez.

- Det har nylig gitt meg selvtillit. Nå forsøker jeg å gi noe tilbake. Liverpool har tro på meg, og jeg har tro på Liverpool.

- Jeg er klar over at jeg er en del av en stor klubb, og du skifter ikke klubb lett, så jeg er glad for å være en del av Liverpool, og det er hvor mitt fokus er.

- Jeg synes det er veldig viktig at du bør jobbe hardt, det er nøkkelordet du hører hver dag, og det er noe jeg synes er viktig.

Ryan Babel scoret mot Burnley etter at han ble flyttet frem som spiss.
- Jeg synes det er hyggelig å få det ansvaret. Selvsagt betyr det at du kan bevise at folk tar feil og forsøke å være tålmodig.

- Det får mer ut av meg. Du vet at laget trenger deg, og de synes du er viktig. Det gir deg et løft til å vise dem at du er viktig. Det er en annerledes følelse enn dersom du ikke er det.

- Det er ikke slik at jeg føler meg mer som en del av laget nå. Min første sesong var den beste, og så hadde jeg to svakere år, men jeg har definitivt lært mye av det. Det har gjort meg mer moden i situasjoner, og det er godt for fremtiden.

Babel begynte karrieren som spiss i Ajax, men ble etter hvert flyttet ut på venstrekanten. Der viste han såpass at Liverpool la ut £11,5M for ham i juli 2007.
- Som juniorspiller debuterte jeg som spiss, spilte noen kamper for Ajax som spiss, men til slutt ble jeg flyttet ut på venstre fordi de kjøpte Huntelaar. Men i mine tanker er det klart at jeg liker å spille der.

- Da jeg debuterte var det en dårlig sesong for Ajax, og i sesongen hadde jeg mange situasjoner der jeg scoret vinnermålene, så som 17-åring gikk jeg fra ingenting til å bli veldig viktig.

- Det var en fin tid for meg som spiss. Det er derfor jeg trodde at det var det jeg ønsket. Omstendigheter førte til at jeg spilte venstreving.

- Jeg er realistisk. Jeg har ikke trent som spiss på fire år. Så dersom du ikke kan bli bedre i en posisjon i løpet av årene, så kan du ikke legge om direkte.

- Det er en semifinale mot Atlético, så det vil bli vanskelig. Jeg skal forsøke Med de ferdighetene jeg har, skal jeg forsøke å jobbe for laget.