- Johnson er høyreback

Roy Hodgson avviser at det kan bli aktuelt å flytte Glen Johnson fremover på banen. Jubilanten Jamie Carragher spiller aldri svakt. Forventet lag mot West Ham.

For de røde supportere som har ytret ønske om at Martin Kelly skal få en mulighet på høyrebacken, og at den offensivt sterke Glen Johnson dermed igjen kan flyttes fram på kanten av midtbanen, så avviser Roy Hodgson at det er noe han tenker på. Manageren berømmer allsidige og stabile Jamie Carragher, mens han mener Jonjo Shelvey er den spilleren i troppen som ligner mest på Steven Gerrard. Ryktene fra Merseyside sier imidlertid at det blir Christian Poulsen og Raul Meireles som vil danne den sentrale midtbanen mot West Ham.

- Glen Johnson har kvaliteter til å spille i mange posisjoner, men det er ikke noe jeg en gang har vurdert da det ikke er noen grunn til å gjøre det, sier Hodgson til pressen foran kveldens kamp. – Vi har andre spillere vi kan bruke på flankene. For meg er han ikke bare en spesialisert høyreback, men også en veldig god en. Når du har en slik type da er det ingen grunn til å vurdere å forandre hans posisjon.

- Jeg synes ikke han får den kreditt han fortjener, sier manageren videre om Jamie Carragher. Carra vil i dag ventelig spille sin kamp nr. 650 for Liverpool, og tangerer dermed Phil Neal som nr.5 på listen over de som har spilt flest kamper for de røde. – Slik jeg ser det har jeg ikke sett ham spille en dårlig kamp siden jeg kom til klubben. I tillegg har han måttet spillere i flere forskjellige posisjoner. Hans dyktighet og evne til å forstå spillet er hans fremste fortrinn. Hans vilje til å vinne er også åpenbar.

- Vi vil trolig måtte forandre taktikk, spesielt siden Lucas og Jay Spearing heller ikke er tilgjengelige, sier Hodgson om det at Steven Gerrard er borte. – Det finnes mulige erstattere for Steven, men når det er sagt er det også lite som skiller på å spille 4-4-2, 4-3-3 og 4-2-4. Ofte er forskjellen hvilke posisjoner spillerne tar på banen og hvor forberedt de er på å forlate disse posisjonene og skape rom.

- Raul (Meireles) er en kvalitetsspiller som fortsatt arbeider med å finne seg til rette i Premier League. Det vil fortsatt ta ham noe tid å få vist hva han virkelig står for. Hvis en snakker om teknikk vil jeg si han er den som ligner mest (på Gerrard), men som atlet kan en heller si Jonjo Shelvey. Han kan slå lange pasninger og komme framover og score mål. Han løper med lange og kraftfulle steg, og i årene fremover kan han bli en spiller som kan bli sammenlignet med Steven.

Ryktene på Merseyside sier imidlertid at det blir Raul Meireles som kommer inn for Steven Gerrard sentralt på midtbanen, mens Christian Poulsen erstatter Lucas.

Antatt lag: Reina; Johnson, Carragher, Skrtel, Konchesky; Kuyt, Poulsen, Meireles, Rodriguez; N’Gog, Torres.

Vi følger som vanlig kampen live her på liverpool.no, med hurtige rapporter ved pause og slutt og spillervurdering kort tid etter at kampen er ferdig. Avspark er kl 18.30.

Slik gjør du (klikk på linken) for å kunne følge med på kamper og nyheter via din mobiltelefon.