- Kuyt har vært et fantastisk kjøp

Rafael Benitez mener at Dirk Kuyt har vært et av de aller beste kjøpene han har gjort som Liverpool-manager. I dag spiller nederlenderen sin kamp nummer 200 for Anfield-klubben.

Dirk Kuyt har vært en tro tjener for Liverpool siden han kom fra Feyenoord i august 2006, og hans stabile prestasjoner har gjort ham til en av managerens favoritter.

- Det er fantastisk at en spiller kommer fra utlandet og spiller så mange kamper med den lidenskapen som han har gjort. Det er alltid viktig med en slik innstilling, spesielt for en utenlandsk spiller, skryter Benitez av Kuyt.

- Jeg tror at folk med tiden vil innse hvor god han er. Da snakker jeg ikke bare om prestasjonene ute på banen, men også om hvilken type person og proff han er, legger manageren til.

- Han er et meget godt eksempel på en flott type som alltid er glad og positiv. Han har vært et fantastisk kjøp, sier Benitez til Liverpoolfc.tv.

Kuyt har blitt benyttet i en rekke ulike posisjoner i løpet av sin Liverpool-karriere, og 29-åringen tilbød seg faktisk å spille høyreback i FA-cupkampen mot Reading tidligere denne sesongen, da de faste høyrebackene var skadet. Den omskolerte spissen har imidlertid som regel spilt på høyreflanken for de røde.

- Vi vet det ikke er hans favorittposisjon. Vi vet han er spiss. Men han har vært meget god for oss på høyreflanken, sier Benitez.

- Han har gjort det bra, og scoret mål. Han har også spilt som hengende spiss, og alene på topp. Han har vært god i alle disse posisjonene, men vi har hatt størst behov for ham på høyreflanken, og han har gjort det veldig bra der.

- Han har de riktige holdningene, slik du forventer fra spillere når du trenger dem, avslutter Benitez.