- Langt bak trio

Roy Hodgson mener Liverpool ligger langt bak Chelsea, Manchester United og Arsenal. Han har kun hatt syv treninger med fullt lag. Uberørt av vanskelig sesongstart. Kommer ikke med målsetting for sesongen.

Roy Hodgson avfeier antydninger om at Liverpool har fått tildelt en vanskelig start på Premier League-sesongen, og hevder at han liker press. Liverpool møter Arsenal i ligaåpningen på søndag. Runden etter venter bortekamp mot Manchester City.
- Det er nesten så tøft som det kan bli i øyeblikket, men det er slik Premier League-programmet er seende ut. Uansett hva som skjer må vi møte Arsenal hjemme og City borte i løpet av 38 kamper, sa Hodgson på dagens pressekonferanse ifølge Liverpoolfc.tv.

- Jeg har følt press de seneste 35 årene, siden 1. januar 1976. Det er en del av jobben. Den dagen da jeg ikke føler presset lenger, er dagen da jeg ikke burde gjøre jobben.

- Dere kan godt si at Halmstad og Liverpool ikke bør nevnes i samme åndedrag, men da jeg var 29 år gammel, var det ikke slik jeg følte det. Hva Halmstad skulle gjøre var veldig viktig for meg, og jeg følte et stort press for å få gode resultater med laget.

Journalister antydet at Hodgson hadde kommet til klubben foran en meget viktig sesong. Manageren var igjen filosofisk.
- Hver dag jeg kjører inn til treningsfeltet ser jeg årstallet 1892. Om to års tid vil klubben være 120 år. Jeg vil ikke involvere meg i diskusjoner om viktige sesonger. Jeg forstår at dere må gjøre det fordi hver dag er viktig for nyhetspromoteringen.

- Hvis dere ikke har noe i mot det, så tar jeg en 120-års betraktning. Det kommer til å bli mange kamper som skal spilles og titler som kan vinnes.

Roy Hodgson har jobbet godt de seks ukene han har sittet i sjefsstolen, og han har også fått avklart at Steven Gerrard og Fernando Torres fortsetter i klubben. I tillegg har han hentet Joe Cole. Manageren fikk spørsmål om livet i L4.
- Jeg liker det hele for å være ærlig, men jeg ville være dum om jeg ikke likte meg her i en klubb som dette hvor du har de mest fantastiske treningsfasilitetene, der du arbeider med toppspillere og hvor du spiller foran kanskje en av de mest lidenskapelige og støttende tilskuerne du kan finne noe sted i verden, på et fantastisk stadion.

- Det ville vært veldig rart hvis jeg ikke nøt det, men jeg har hatt glede av arbeidet i alle mine klubber. Den dagen jeg slutter å nyte det, er dagen min gått ut på dato. Det har vært en voldsom mengde av oppløftende faktorer. Jeg føler det på måten fansen har omfavnet meg og gitt meg støtte.

- Det er svært positivt at spillere som er klassespillere og som var en del av en svært god sesong, den før forrige, fortsatt er her, og vi har vært i stand til å hente én eller to.

Hodgson har bare hatt syv treninger med hele troppen på grunn av spillere som har returnert sent etter VM. Og han påpeker at det vil ta tid å forme laget.
- Alle jobber veldig hardt med spillet sitt og for å sørge for at vi blir et lag, ikke bare en gruppe av meget talentfulle individer.

- Det er ganske åpenbart at vi er langt unna lag som Manchester United, Arsenal og Chelsea. Det er lag som har jobbet under treneren sin i minst ett år, og i tilfellet Arsene Wenger og Alex Ferguson er det snakk om tiår.

- Jeg later ikke engang som at et lag som har jobbet sammen med meg i seks eller syv treningsøkter eller halvannen uke er noenlunde i nærheten av det laget jeg håper det skal bli. Du gjør arbeidet ditt på treningsfeltet hver dag, uke etter uke, måned etter måned.

Journalistene ville svært gjerne vite hva Roy Hodgsons målsettinger med Liverpool var for 2010/11 og om Liverpool var tittelutfordrer.
- Jeg vil ikke sette meg selv i den situasjonen, det har jeg aldri gjort. Jeg kommer aldri med noen tips om hva klubben skal gjøre bortsett fra å gjøre vårt beste. Det er det vi definitivt skal gjøre.

- Jeg blir veldig skuffet på slutten av sesongen om supportere sier at dette laget ikke har gjort sitt beste, eller at det ikke har prøvd eller arbeidet hardt. Vi får se hvor langt det tar oss.

- Vi har noen talentfulle spillere, vi en stor klubb og man håper at vi vil ha en god sesong dersom alt faller på plass. Jeg har ikke tenkt til å gjøre noen dristige uttalelser om hvordan vi skal gjøre det.