- Premier League er prioritet

Roy Hodgson varsler endringer på laget. Utfordring med fire turneringer. Hjemme- eller bortekamp først har lite å si. Forventer to tøffe kamper. VM-kvartet fortsatt tre, fire uker etter i sesongforberedelsene.

Liverpool skal spille Premier League, FA-cup, Carling Cup og Europa League denne sesongen. I tillegg vil spillerne være opptatt med landskamper. Roy Hodgson vet at det blir mange kamper. Fra forrige sesong med Fulham vet han at det kan ha negativ effekt på Premier League, men skal gjøre alt for at s ikke skal skje.
- Jeg hadde en god tropp i Fulham, og vi hadde ikke så mange skader. Jeg var ganske heldig på den måten, sa Hodgson på gårsdagens pressekonferanse.

- Men hvis du er i en klubb som Liverpool eller Fulham, har du mange spillere i landskamper. Jeg tror det er helt utelukket å be spiller om å spille 70 kamper i året.

- Jeg tror ingen klubb kan ha styrken eller bredden i stallen til å håndtere 70 kamper, så man trenger svært mye flaks for å ta seg hele veien. Jeg tror at fjorårets erfaring med å komme til finalen med Fulham kostet oss mange plasser i ligaen.

- Hvis du skal prioritere, må du alltid prioritere Premier League foran Europa league. Du ønsker å gjøre det bra i begge, men dersom du ble tvunget til å prioritere en av delene, må du alltid prioritere Premier League, og jeg tror muligens det også vil gjelde for lag som spiller i Champions League.

- Men vi tar det (Europa League) meget seriøst. Og vi skal gjøre vårt beste for å spille bra og vinne kampen.

Tabzonspor er ikke like kjent som Galatasaray og Fenerbahce, men Hodgson vet at Liverpool står overfor en vanskelig oppgave.
- Du behandler hvert lag du møter i denne turneringen med største respekt, og spesielt et tyrkisk lag som Trabzonspor. De har gode resultater i Europa og har spilt der regelmessig.

- De spiller i en sterk liga. Vi har sett hva Galatasaray og Fenerbahce kan gjøre. Trabzonspor er helt der opp sammen med de to. Faktisk så slo de Fenerbahce i cupfinalen for å nå denne turneringen, så vi vet at vi spiller mot et lag på høyeste nivå. På den måten synes jeg trekningen var lite snill mot oss. Vi var et av de seedede lagene, og jeg synes vi fikk et av de sterkeste av de useedede lagene.

Etter møtet med Senol Gunes' lag på Anfield i kveld reiser Liverpool til Huseyin Avni Aker stadion for returmøtet neste uke. Hodgson er ikke nødvendigvis enig i at det er en fordel med hjemmekamp til slutt.
- Ikke nødvendigvis. Man spiller hjemme og borte og må prestere godt i to kamper. Det er så enkelt som det.

- Med Fulham kom en eller to av våre beste resultater da vi spilte hjemme først. Så reiste vi av gårde og vartet opp med to gode forestillinger, slik som i Donetsk, Basel, Wolfsburg og Hamburg.

- Uansett hva som skjer er det to kamper, og du spiller én hjemme og én borte. Uansett om bortekampen virker lett eller vanskelig på papiret utgjør det ingen forskjell. Du må likevel reise dit og spille.

- Vi ville ikke latt oss lure om noen antydet at det ikke ville bli vanskelig kamp i Trabzonspor. Det faktum at alle forteller oss hvor vanskelig det kommer til å bli utgjør ingen forskjell fordi det er det vi forbereder oss på uansett.

Liverpool møter Manchester City først mandag. Hodgson er fornøyd med at Liverpool får en ekstra dag hvile, men returoppgjøret ligger tett mellom City-kampen og hjemmekampen mot West Bromwich.
- Det er hyggelig å få en ekstra dag, men uheldigvis vil det ha innvirkning på returkampen. Dette er en vanskelig periode for lag involvert i Europa. Det er ikke bare oss. Totteham er i samme situasjon, og det er også Manchester City og Aston Villa. Vi er ikke alene i denne situasjonen.

- Når du får en situasjon hvor du spiller seks kamper på to uker, ber det om rekke spørsmål om troppen din og seter press på deg til å prøve å sjonglere litt så du ikke ender om med å miste en spiller fordi du har overeksponert ham.

Dirk Kuyt, Ryan Babel, Fernando Torres og Pepe Reina returnerte alle sent til pre-season-trening på grunn av involvering i VM-finalen. Hodgson påpeker at kvartetten fortsatt er på etterskudd med sesongforberedelsene.
- Fernando er svært ivrig etter å starte, men jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg vet ikke om han er klar for to kamper på fire dager, jeg ville tro han kan det. Han har jobbet veldig hardt etter at han kom tilbake, men vi må huske at Fernando, Pepe Reina, Dirk Kuyt og Ryan Babel gjør pre-season med kamper i gang rundt dem. Vi må ikke bli blind på det faktum at de er tre til fire uker etter.