- Premier League neppe på Canal Digital

TV2 og Telenor er i tottene på hverandre som aldri før, og nå går TV2-direktør Rune Indrøy ut i Kampanje og slår fast at det neppe blir Premier League på Canal Digital de tre neste sesongene. Kampanje spekulerer i at Viasat kan være en aktuell distributør å samarbeide med for TV2.

Telenor og TV4-Gruppen har inngått en avtale om felles eierskap i C More Entertainment, som eier og driver den nordiske betal-tv-kanalen Canal+ i Norden. Den norsksvenske alliansen har blant annet sikret seg rettighetene til fotball-EM om to år. Dette er rettigheter som TV 2 gjerne ville ha, og noe som tydeligvis forarger TV-2-toppene.

- Dette bekrefter at TV 2 gjorde det riktige da vi kjøpte Premier League. Telenor har gjennom flere år forsøkt å svekke TV 2. Det som skjer nå er nok et bevis på det. Telenor inngår heller utenlandske allianser enn allianser med TV 2, sier en fortørnet konserndirektør Indrøy til Kampanje.

- Jeg merket meg at Christian Albech sa at han fryktelig gjerne vil ha Premier League på Canal Digital. Det stemmer veldig dårlig med realitetene. For Canal Digital har avslått tilbud fra TV 2 om distribusjonsrettigheter til Premier League. Det betyr i praksis at Premier League med stor sannsynlighet ikke blir vist på Canal Digital. Jeg tror Albech sender ut disse signalene for å beholde kundene. Per dags dato er realiteten at kunder som vil se Premier League må kjøpe disse kampene andre steder. Vi har gjort avtale med RiksTV og Altibox, og vi forhandler med andre distributører, sier Indrøy til Kampanje.

TV 2-direktøren kan etter det Kampanje forstår sikte til distributører som Viasat, som har sikret seg rettighetene til Premier League i Sverige.

Indrøy irriterer seg over at Telenor og TV4-Gruppen omtaler Premier League-satsingen til TV 2 som et nettprodukt.

- Det er helt feil det Albech sier om hvordan vi skal distribuere Premier League. Det blir fremstilt som et rent nettprodukt. Premier League skal selvsagt være tilgjengelig på TV 2 Sumo på nettet, men det skal også være et tv-produkt. Heldigvis finnes det andre distributører enn Canal Digital, sier Indrøy til Kampanje.

Kilde: www.kampanje.com