- Rafas avgang skyldes ikke spillermisnøye

Den spanske journalisten Guillem Balague avfeier påstander fremsatt av Mirror, om at det er misnøye blant sentrale spillere som er i ferd med å utløse Rafael Benitez’ avgang som Liverpool-manager.

- Det er nå på det rene at Liverpool ikke lenger ønsker Rafael Benitez som manager. Rafa fortalte meg i forrige uke at han ønsket å bli på Anfield. Men han ga uttrykk for at han kun kom til å bli værende, om han fikk lov til det. Han har ikke fått lov til det, da klubben føler at man har stagnert, skriver Balague på sin offisielle nettside.

- Rafa fortalte meg at han ville ha elsket å fortsette i klubben, men at det nå var for mange hindringer i veien. Jeg fikk inntrykk av at han visste at ikke alle i klubben støttet ham, og at det var mange som var villige til å la ham ta støyten for en skuffende og frustrerende sesong, i stedet for å innrømme at lagets prestasjoner var en konsekvens at klubbens finansielle begrensninger. Men Rafa siktet ikke til spillerne i klubben.

- Så er det spillerne som står bak dette, slik flere rapporterer? Jeg tror det handler mer om klubbmakt enn spillermakt. Folk i klubbledelsen har bestemt seg for at det ikke er noe poeng i å beholde manageren, og det er minste motstands vei å la ham ta skylden for resultatene.

- Rapportene om at managerens forhold til nøkkelspillere har brutt helt sammen er falske. Rafa ringte for eksempel Steven Gerrard på spillerens 30 årsdag på søndag, og duoen snakket sammen i 20 minutter.

- Dersom Gerrard seriøst vurderer å bytte klubb, så er det ikke på grunn av Rafa, men på grunn av alle de brutte løftene fra klubbledelsen. Liverpool-kapteinen føler kanskje at han må flytte på seg for å kjempe om titler. For en toppspiller som Gerrard er det titler som definerer karrieren hans. Han har gitt mesteparten av sitt profesjonelle liv til Liverpool, så det er forståelig at han vurderer et klubbskifte ettersom klubben ikke beveger seg i riktig retning.

- Gerrard har fire tilbud fra engelske klubber, og det har vært samtaler med Real Madrid. Mourinho ville elske å jobbe med enten Lampard eller Gerrard, og dersom Mourinho overbeviser Real Madrid-presidenten til å finansiere en overgang, vil han by på en av dem.

- Gerrard har ikke konspirert mot Rafa, selv om forholdet duoen i mellom med tiden har blitt profesjonelt. Rapporter om avstanden mellom Rafa og hans spillere har blitt betydelig overdrevet. Han fremstår imidlertid ikke som deres beste venn, men det er ikke grunnen til hans avgang. Da Ryan Babel ble skadet i forrige uke og hans VM-deltakelse stod i fare, ringte Rafa sporenstreks til ham for å støtte ham.

- Det er riktig at visse spille ikke har spilt regelmessig for førstelaget, og ikke er fornøyde av den grunn. Men det er normalt under alle managere og i alle klubber. Mitt inntrykk er at nøkkelspillerne i Liverpool misliker påstandene om spillermisnøye mot Rafa. Det handler mer om frustrasjon over en 7.plass og fire år uten trofé, og at spillerne innser at det kreves endringer på alle nivåer i klubben om man skal komme ut av uføret.

- I etterpåklokskapens ånd burde Benitez etter min mening ha fokusert mer på å vinne Premier League, i stedet for å henge med i cupene. Da ville kanskje hans ettermæle i Liverpool ha blitt annerledes. Om han hadde levert ligatittelen under de rådende forhold og ressurser, ville han ha fått enorm kreditt hos klubben, fansen og media.

- Så hva skjer nå? Å komme til enighet om en sluttpakke blir ikke lett. Rafa er fortsatt på ferie i Sardinia, mens advokatene snakker for ham. De £3M han er tilbudt trenger ikke å være nok.

- Benitez sin beste jobbmulighet var Juventus. Han vurderte det, men ble aldri helt overbevist, da han følte at det var en mulighet til å fullbyrde sitt verk på Anfield. Inter Milan er nå den mest sannsynlige muligheten, men å ta over en klubb med en aldrende spillertropp som akkurat har vunnet alt som er å vinnes, er ingen fornøyelig oppgave, avslutter Balague.