- Reisen ute av kroppen i morgen

Lucas tror ikke den lange og strabasiøse reisen vil påvirke utfallet av den første semifinalen. Brasilianeren tror de røde vil være friske og raske når det blåses for avspark i morgen kveld.

Vulkanasken fra Island har gitt Liverpool en ekstra strevsom tur gjennom Europa til Madrid. Reisen begynte i Runcorn i går, og laget har vært innom London, Paris og Bordeaux før de i dag er fremme i Madrid.

- Vi kan ikke klage over dette, da det var vår eneste mulighet til å komme oss til kampen. Det vil ikke være lett, men vi må være rolige og fokuserte når kampen begynner. Det har ikke vært noen enkel tur, men vi har prøvd å hvile så mye som mulig for å være godt forberedt til denne store kampen, sier midtbanespilleren til Liverpoolfc.tv.

- Dette blir trolig den største kampen jeg har vært involvert i etter at jeg kom til Liverpool. Vi hadde noen store kamper mot Chelsea i Champions League i fjor, men nå har vi sjansen til å vinne et trofé.

- Det blir ikke lett. Spesielt ikke etter denne reisen. Men vi må være klare for oppgaven, akseptere turopplegget og ikke tenke så mye på det. Vi kan ikke gjøre noe med vulkanaktivitet uansett. Vi må bare yte vårt beste i kampen.

- UEFA utsatte ikke kampen, så da må vi bare forsøke å få med oss et godt resultat hjem til Anfield og gi oss selv en så god mulighet til å nå finalen som mulig. Vi er desperate etter å klare det.

Lucas forteller for øvrig at han er vant med lange reiser fra sine yngre dager i Brasil.

- Da jeg var yngre bodde jeg i Porto Alegre mens jeg spilte for Gremio. Hjembyen min, Douradios, er 1300 kilometer fra Porto Alegre, og jeg reiste ofte strekningen med buss når jeg fikk ferier. Problemet i Brasil er at når du ikke bor i Rio eller Sao Paulo så finnes det ikke direkteruter, så det tar lang tid å nå andre destinasjoner. Kanskje ikke 20 timer, men uansett lang tid.

- Det er lenge siden jeg tok ut på en slik reise nå, men når jeg reiser hjem til Brasil i forbindelse med landskamper må jeg være på reisefot i ett døgn. Du må bare slappe av underveis. Du får plenty med tid til å se filmer, spille spill, lese bøker og snakke om ting.

Lucas tror ellers at David N'Gog vil bygge videre på scoringen mot West Ham på mandag, nå som franskmannen antagelig får flere sjanser i Fernando Torres sitt skadefravær.

- David har kvalitetene som behøves. Han har gjort noen mål denne sesongen, og det er ikke dårlig. Han er ung, så man kan ikke sammenligne ham med Fernando.

- David forbedrer seg hele tiden. Vi må gi ham samme hjelp som alle ga meg når jeg kom til klubben. Selv er jeg komfortabel nå, og har spilt mange kamper denne sesongen. Jeg synes jeg har klart meg greit. Det er alltid press på deg til å vinne kamper i Liverpool, så du prøver å lære av dine feil.

- Jeg trenger hjelp fra alle rundt meg, og slik er det med David også. Han er ung, og derfor er det ekstra viktig å støtte ham når han gjør feil. Han vil ha fått selvtillit av scoringen mot West Ham.

- Det var en flott seier over West Ham. Vi gjorde mål tidlig, og det hjalp oss til å gjøre ytterligere mål. Et tidlig mål gjør at motstanderen får presset på seg, og du føler deg bedre og mer selvsikker. Når du ikke får mål, blir presset på deg selv sterkere og sterkere. Et tidlig mål gjør at du håndterer situasjonen bedre, og blir mer selvsikker i angrep.

- Rafa fikk anledning til å hvile Stevie og et par andre spillere mot slutten. I de siste kampene har vi startet bra og gjort tidlige mål, noe som er til stor hjelp. Vi vet det blir vanskelig å ta fjerdeplassen i ligaen, men vi vil kjempe til siste slutt.